Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Zmagovalec obračuna v restavraciji JB: PIVO VS VINO

PIVO VS VINO

Končno se je zgodil veliki obračun, ki se je preprosto moral zgoditi. V vrhunski ljubljanski restavraciji JB sta se udarila pivo in vino.

Mojstrski chef Janez Bratovž je z ekipo poskrbel za izjemne kombinacije na krožnikih. Strokovnjaki za pivo iz Pivopis.si smo ob vsakem hodu določili primerno pivsko kombinacijo, za vinsko spremljavo pa so poskrbeli v hiši dobrih vin Koželj. V povsem polni restavraciji je goste čakalo kulinarično popotovanje v svet piva in vina. Ob vsakem hodu smo predstavili obe pijači, nato pa se je vsak posameznik potopil v fantazijo okusov različnih kombinacij in izbral tisto, ki se bolje poda k jedi.

Foto: Odprta Kuhna

Odzivi gostov

“Najbolj všeč mi je bila kombinacija angleškega porterja z nojevim karpačom, ki je bila resnično eksplozija neverjetnih okusov.”

“Odličen preplet okusov in razlaga o pripravi hrane. Vsekakor odlična zamisel, ki je z gosti napolnila vse kotičke restavracije JB. Čestitam!”

“Velika pohvala za idejo! Užival sem v celotnem večeru in celo mojo ženo, ki piva skorajda ne pije, ste pri nekaterih hodih povsem prepričali.”

“Navdušena sem nad izborom piva in vina! Za moj okus je bila zmagovalna kombinacija večera Humanfishev Mudpuppy IPA in sočni angus. Grenkoba je bila ravno prav močna in osvežilna!”

Kdo je zmagovalec?

Vsi vemo, da je vino v kontekstu vrhunske kulinarike prepoznano kot ultimativna pijača, ki sodi k vsakemu hodu. S tem dogodkom smo želeli razbiti mit, da pa je pivo primerno le za spremljavo pic in burgerjev. To nam je uspelo!

Z veseljem lahko sporočimo, da je na presenečenje mnogih, večina gostov za zmagovalca večera izbrala pivo. Vendar pa roko na srce, določiti zmagovalca večera ni bil glavni namen dogodka. Želeli smo pokazati, da lahko tudi kozarec piva sodi na mize vrhunskih restavracij in popestri tudi takšne kulinarične dobrote, kot so te, ki nastajajo v eni najboljših slovenskih restavracij.

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!