Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Zima? Ni problema. Prihaja Z3!

Temperature so padle in še padajo. To seveda pomeni več slojev oblačil, pesem Last Christmas na “repeat” in najpomembnejše – zimsko pivo! Takšno zimsko pivo, ki zimo naredi toplejšo in bolj človeštvu prijazno.

Sodelovanje: Pivopis.si + Pivovarna Hopsbrew

Že dlje časa smo sestavljali recept za zanimivo zimsko pivo, ki bi sedenje ob kaminu (ali alternativnemu viru toplote) naredilo še prijetnejše. V mislih smo premetavali vse možne sestavine, ki so nas asociirale na prijetnejšo zimo in se na koncu le strinjali z izborom. Na pivo smo povabili naše prijatelje iz pivovarne Hopsbrew in jim razložili naše želje. Odziv je bil, “super ideja, kaj pa če bi še …” in tako se je začelo naše sodelovanje in projekt skupnega, kolaboracijskega piva. Predlogi in ideje so se vrstili in končno je na vrsto prišel “brewday” (mimogrede, tukaj si lahko ogledate prvoosebni pogled na dogajanje pri drozganju).

Zimsko pivo – Z3

Pivo je potem seveda še veselo odfermentiralo, sedaj pa že nekaj tednov sproščeno zori v ličnih prazničnih buteljkah. Za prijetno harmonijo in uravnoteženost v pivu smo se odločili, da naredimo temno pivo (porter-ish), ki smo mu dodali domači gozdni med iz Kočevskega roga, pomarančne lupinice za blage sadne note in pa kakavova zrna, ki vse skupaj lepo zaokrožijo v čokoladno navdahnjeno celoto s 6,5% alkohola, ki nadvse zaživi v zimskem času. Nastal je Z3!

pivo-vizualizacija

Darilni paket

Zaradi prazničnega obdobja, ki je pred nami, smo pomislili tudi na darila. Dobiti pivo je vedno lepo. Stopili pa smo še korak naprej. V elegantno darilno embalažo smo zapakirali 3 pol-litrske buteljke, ki jih lahko podarite svojim bližnjim, zraven pa priložimo še vaše unikatno voščilo (npr. “Gašper, na zdravje kolega! – Matej”), ki ga bomo lično dodali zraven. Da se izognemo nepotrebnim logističnim komplikacijam, paket direktno pošljemo osebi, ki vam je več kot očitno zelo pri srcu. Poštnino častimo mi.

Zelo omejena serija: Prednaročila

Celotna varka zimskega piva Z3 šteje 500L, kar je največ, kolikor so nam dopuščale proste kapacitete v pivovarni Hopsbrew, a še vedno izjemno malo za številne ljubitelje piva. V kolikor že sedaj veste, da želite to pivo poskusiti ali pa nekoga osrečiti z zgoraj omenjenim darilnim paketom, si lahko svoje pivo “rezervirate” z enostavnim prednaročilom. Pri darilnem paketu imate celo možnost izbrati datum odpreme, da bo prišel takrat, ko to želite.

Prednaročilo za pivo Z3: Klik tukaj!

Prednaročilo za darilni paket Z3: Klik tukaj!

Predstavitev piva: 1. december ob 19h

Celotno zgodbo nastanka piva Z3 in potek sodelovanja s pivovarno Hopsbrew bomo tudi predstavili na posebnem dogodku v Godec pubu (Ljubljana), kjer bomo pivo seveda tudi degustirali. Tekom večera bomo pripravili tudi sproščeni pogovor o konzumiranju piva pozimi. Govorili bomo o tem, katero oziroma kakšno pivo je najbolj primerno, na kateri temperaturi ga strežemo, kakšna hrana gre dobro zraven … Poleg ekipe Pivopis.si bodo prisotni tudi pivovarski mojstri iz pivovarne Hopsbrew. Za zainteresirane bo potekala tudi vodena degustacija zimi primernih piv.  Več informacij tukaj!

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!