Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Za ljubitelje piva: 7 nasvetov pri načrtovanju potovanja

Večina ljudi izbira svoje dopustniške destinacije in aktivnosti glede na določene osebne preference in zanimanja. To že dolgo niso več le muzeji, katedrale, parki … Precej nas je namreč takih, ki smo svoj dopust/počitnice/izlet pripravljeni nekoliko (zelo) prilagoditi tudi dobremu pivu.

Seveda se lahko vedno zanesemo na srečo in upamo, da bomo slej ko prej zašli v kakšen odličen bar z lokalnim craft pivom, vendar pa nas ta “sreča” žal običajno pripelje le v precenjene bare nabite s turisti, ali pa sumljive lokalne beznice, kjer strežejo 2 vrsti piva. Pred poletjem in časom dopustov smo za vas pripravili nekaj nasvetov kako poskrbeti, da bo vaš naslednji izlet zaznamovalo tudi dobro pivo.

pivopis potovanje pivo

1. Izbira destinacije

V kolikor želite svoje počitnice podrediti pivu, potem je najbolj logična izbira destinacije, ki dejansko slovi po dobrem pivu. Tukaj lahko omenimo le nekaj najbolj znanih, kot denimo London, Bruselj, Munchen, Dublin, Plzen, Bamberg, … Z razmahom craft pivovarstva lahko trenutno skorajda v vseh evropskih prestolnicah računate na vsaj nekaj barov s solidno izbiro piva. Preberite tudi naša prispevka o mestih z najcenejšim oziroma najdražjim pivom.

2. Google

Niste edini, ki iščete dobro pivo v določenem mestu. Za precejšnje število malce večjih mest so posledično spisani določeni seznami, ki so jih pripravili razni ljubitelji piva in ti so lahko zelo koristni. Najbolje, da “pogooglate” ključne besede “craft beer bars *vnesi poljubno mesto*” in rezultati so lahko zelo uporabni.

3. Specializirane spletne strani/aplikacije

Nekateri spletni portali, kot sta denimo ratebeer.com in beeradvocate.com imata navedeno precejšnje število barov, trgovin s pivom in pivovarn, ki so pomembni v kraju, ki ga raziskujete. To se obnese kot odličen vir podatkov v kombinaciji z 2. točko našega seznama. Priporočamo tudi uporabo aplikacije Untappd, ki se ponaša s funkcionalnostjo odkrivanja bližnjih barov, glede na vašo lokacijo.

4. Obiščite lokalne pivovarne

Poleg barov z dobrim pivom je seveda skorajda obvezno, da obiščete tudi bližnje pivovarne. Tudi tukaj je potrebno malce raziskati, vendar pa se ponavadi trud močno izplača. Večina pivovarn vsaj občasno nudi uradne oglede, če pa ne, pa lahko vedno prijazno prosite za neuradnega. Lokalne pivovarne so ponavadi tudi odličen vir informacij o dogajanju na pivski sceni v določenem kraju.

5. Manj denarja za vozovnice, več za dobro pivo

To velja bolj za potovanja, pri katerih pride v poštev letalski prevoz. Spremljajte letalske prevoznike in portale kot je izletnadlani.com, kajti včasih lahko le za nekaj cekinov pripotujete na res zanimive destinacije z odličnim pivom. Za primer lahko navedemo zadnji izlet ekipe Pivopis.si, kjer smo za povratno letalsko vozovnico na relaciji Ljubljana – Bruselj odšteli 40€.

6. Kombiniranje pivskih in nepivskih znamenitosti

Potujete z boljšo polovico? Morda se nikakor ne boste mogli izogniti ogledu tistega “res pomembnega” muzeja. Verjemite, da bo precej bolj zanimiv in zabaven, če boste imeli v mislih, da vas le nekaj sto metrov proč čaka eden izmed najboljših pubov v mestu, ki ga bosta obiskala takoj po ogledu muzeja. No, tudi če odmislimo boljšo polovico, ki je navdušena nad muzeji, vsekakor je dobrodošlo, da svoj izlet popestrite z ogledom najrazličnejših lokalnih znamenitosti.

7. Dobra družba

Pri tem vsekakor ne mislimo, da morate s sabo pripeljati vse ljubitelje piva, ki jih poznate. Že ena oseba, ki ji ni odveč obiskati dobre bare in pivovarne bo dovolj. Pa še ta ni nujna. Spoznajte nove ljudi! Lokalni ljubitelji dobrega piva se pogosto zadržujejo ravno na teh točkah, ki jih iščete, v večini primerov pa so tudi precej prijetni sogovorniki. Pa še glede skupne teme vam ni potrebno preveč skrbeti. Tudi natakarji v takih barih so načeloma zelo odprti in vedno pripravljeni na pogovor o pivu in njihovem mestu.

Imate tudi vi nasvet, ki bi ga dodali? Povejte nam na Facebooku in Twitterju!

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!