Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Untappd: Aplikacija, ki si pivo zapomni namesto nas!

Živimo v času, ko za skorajda vse obstaja mobilna aplikacija in ker je pivo ena najbolj priljubljenih stvari na svetu tudi ljubitelji tega hmeljanega zvarka nismo dolgo čakali, da dobimo svojo. Na mobilnih platformah sicer najdemo več “pivskih” aplikacij, vendar je verjetno še najbolj prijljubljena Untappd – Drink Socially, ki ima precej močno skupnost in šteje okoli milijon članov.

Untappd je nekakšen hibrid med socialnim omrežjem ter bazo podatkov v kateri privrženci piva ocenjujejo ter shranjujejo najrazličnejša piva tega sveta. Od svetovnih pivskih multinacionalk, do uspešnih in neuspešnih mikropivovarskih zgodb ter vse do pivskih ekperimentov v domači kuhinji.

fotka-untappd-aplikacija

Svojim prijateljem lahko zaupate kje in kdaj ste pili vaše določeno pivo in ga seveda tudi ocenite z 1 do 5 zvezdicami. Zelo priljubljeno pa je tudi dodajanje fotografije steklenice ter polnega kozarca piva. Te pa lahko delite tudi izven aplikacije na vsa največja socialna omrežja. Aplikacija lahko tako služi kot odlična  osebna beležka piv, ki ste jih že poskusili. Na drugi strani pa lahko služi tudi vašim prijateljem, saj lahko preverijo ali ste določeno pivo že poskusili in vas lahko z njim presenetijo ob naslednji dani priložnosti. Untappd ima podobno, kot nekatere druge aplikacije, izoblikovan tudi sistem nagrajevanja v obliki pridobivanja “badgov” oz. značk za posebne dosežke, npr. za določeno število piv iz neke države.

Ko boste opazili nekoga, ki skrbno fotografira pivo, je to najverjetneje uporabnik aplikacije Untappd.

Ko boste opazili nekoga, ki skrbno fotografira pivo, je to najverjetneje uporabnik aplikacije Untappd.

In čeprav aplikacija že v svojem imenu nosi slogan “Drink Socially” mnogokrat njeni uporabniki naletimo na zelo ironično situacijo, ko ljubitelji piva gledajo vsak v svoj telefon in preprosto nehajo biti družabni. Tudi znotraj naše ekipe je aplikacija precej redno uporabljana in ravno zaradi prej omenjenega razloga smo se dogovorili za posebno politiko, ki jo toplo svetujemo vsaki družbi, ki se dobi ob pivu. Medtem ko skupaj doma ali v barih pijete pivo, je pivo “dovoljeno” fotografirati, ne “smemo” pa se ukvarjati z aplikacijo. To namreč lahko storimo šele potem, ko gremo vsak po svoje. Nič revolucionarnega, ohrani pa precej pristnega človeškega stika in izjemno pomembno debato katero pivo bo naslednje.

Aplikacijo lahko brezplačno najdete na vseh večjih mobilnih platformah kot so: Google Play, Apple App Store, Windows Phone App Store.

Seveda smo na Untappd prisotni tudi mi (https://untappd.com/user/pivopis) in če trenutno še nismo virtualni pivski prijatelji, postanimo!

Spodaj pa še nekaj mnenj slovenskih uporabnikov:

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!