Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Tudi v Sloveniji imamo Certificiranega Cicerona!

Ameriška organizacija Cicerone Certification Program je že pred leti vzpostavila sistem, ki usposobljenim strokovnjakom na področju piva podeljuje naziv Certificiranih Ciceronov. Organizacijo je ustanovil Ray Daniels,  priznani avtor številnih knjig o pivu in eno največjih imen pivske industrije na svetu.

Za dejansko pridobitev naziva mora posameznik izjemno dobro obvladati področja, kot je shranjevanje in strežba piva, stili piva, okušanje in ocenjevanje piva, varjenje piva in kombiniranje piva ter hrane. Če primerjamo z vinsko industrijo, je torej Cicerone za pivo nekaj podobnega kot Sommelier za vino.

Z veseljem sporočamo, da je tudi ustanovitelj portala Pivopis.si, Andrej Colarič, pred nekaj dnevi prejel naziv Certified Cicerone®, ki vsekakor pomeni potrditev za dosedanje delo in velik korak naprej za našo celotno ekipo.

andrej colarič, cicerone, pivopis

Andrej Colarič, Certified Cicerone®

“Izpit sem opravljal v Londonu in v šestih urah testiranja je bilo potrebno pokazati obširno znanje na najrazličnejših področjih piva”, je pojasnil Andrej, ki je seveda vesel naziva, kljub temu pa se zaveda, da je to le odlično izhodišče za nadaljevanje dobrega dela.

“Seveda sem zadovoljen, da je tudi neodvisna ameriška organizacija potrdila moje znanje, a kljub temu je vizija vseh, ki delujemo v okviru portala Pivopis.si, znanje deliti naprej in v Sloveniji pivo postaviti na mnogo višjo točko, kamor tudi spada”, je še dodal Andrej, ki v teh dneh z ekipo pripravlja številne zanimive projekte povezane s pivom. Več pa kmalu na Pivopis.si!

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!