Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Trojnik, Tripel

,

Svetlo, rahlo pikantno, suho in alkoholno močno trapistovsko pivo, ki ga zaznamuje zaokrožen sladni okus in primerna grenkoba.

Način: BIAB in Allgrain
Stil: Trapistovski Tripel

Specifikacije:

  • Količina: 20l
  • OG: 1.076
  • FG: 1.015
  • IBU: 32
  • ABV: 8.0%
  • SRM: 5
  • Učinkovitost drozganja 75%

Sestavine:

  • 4.5 kg Pilsner
  • 0.5 kg Abbey
  • 1.0 kg Sladkorja
  • 30g Bobek
  • WLP500
  • 6g/l Sladkorja za stekleničenje

Postopek:

Ves slad drozgamo na 63°C za 60 min in nato dvignemo temperaturo na 72°C za 10 minut, najbolje preko dekokcije.

Na 60 min dodamo ves hmelj.

Fermentiramo 3 tedne na 20°C. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 2 meseca na sobni temperaturi.

2 komentarja

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!