Svetlo, rahlo pikantno, suho in alkoholno močno trapistovsko pivo, ki ga zaznamuje zaokrožen sladni okus in primerna grenkoba.
Način: BIAB in Allgrain
Stil: Trapistovski Tripel
Specifikacije:
- Količina: 20l
- OG: 1.076
- FG: 1.015
- IBU: 32
- ABV: 8.0%
- SRM: 5
- Učinkovitost drozganja 75%
- 4.5 kg Pilsner
- 0.5 kg Abbey
- 1.0 kg Sladkorja
- 30g Bobek
- WLP500
- 6g/l Sladkorja za stekleničenje
Postopek:
Ves slad drozgamo na 63°C za 60 min in nato dvignemo temperaturo na 72°C za 10 minut, najbolje preko dekokcije.
Na 60 min dodamo ves hmelj.
Fermentiramo 3 tedne na 20°C. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 2 meseca na sobni temperaturi.
Super! To bo moj naslednji poiskus 🙂
Edino kar me zanima je, kje se lahko dobi White Labs kvasovke?
LP
Wyeast, ki ga prodaja pivovarium.si se tudi dobro odreže, recimo Wyeast 1214