Pšenično nemško pivo svetle barve, polnega telesa, z značilnim okusom po banani ter visoko stopnjo karbonizacije. Glede na nemške pivovarske standarde mora to pivo vsebovati najmanj 50% pšenice v svoji sladni osnovi.
Način: BIAB, Allgrain
Stil: Pšenično pivo, Weizen, Hefeweizen
Specifikacije:
- Količina: 22l
- OG: 1.054
- FG: 1.014
- IBU: 12
- ABV: 5.3%
- SRM: 4
- Učinkovitost drozganja 75%
Sestavine:
- 2.8 kg Pšenični slad
- 1.9 kg Pilsner
- 0.3 kg Vienna ali munich
- 0.15 kg Cara 20, 50 ali 120 (ni obvezno)
- 22g Bobek
- Fermentis WB-06 ali
- Wyeast, 3068 (toplo priporočamo tekoči kvas za pšenično pivo)
- 11g/l Sladkorja za stekleničenje
Postopek:
Ves slad drozgamo na 66°C za 90min.
Na 60 min dodamo ves hmelj.
Fermentiramo 2 tedna pri 20°C. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici 2 tedna.
Zanima me pri kakšni temperaturi zorimo stekleničeno pšenično pivo po fermentaciji. Uporabil sem kvasovke WB-06.
Hvala in LP, Sašo
Najbolje da nekje okrog 20°C.
Zanima me za kakšno količino piva so primerni ti podatki iz recepta?
Hvala in Lp, Andrej
22l
Ali se ječmen Cara 20 imenuje tudi Carapils, ali je to čist drugi ječmen.
Hvala, LP
Sta podobna slada, zato lahko zamenjaš.