Način: BIAB in Allgrain
Stil: American Brown Ale
Specifikacije:
- Količina: 21l
- OG: 1.050
- FG: 1.007
- IBU: 30
- ABV: 5.6%
- SRM: 25
- Učinkovitost drozganja 75%
- 3 kg Pale ale
- 1 kg CaraMunich
- 0.3 kg Chocolate
- 0.25 kg Rjavega sladkorja, najbolje melase
- 20g Northen brewer
- 30g Cascade
- Safale US-05
- 6g/l Sladkorja za stekleničenje
Postopek:
Ves slad drozgamo na 68.5°C za 90min.
Na 60 min dodamo ves Northen brewer, na 10 minut dodamo 10g Cascade-a in rjavi sladkor, na 0 minut dodamo 10g Cascede-a.
Fermentiramo 2 tedna, nato dodamo 10g Cascade hmelja (dry-hoping). Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 2 tedna.
Z koliko vode začeti kuhati?
Odvisno od sistema, potrebo je vedeti, da nekaj vode izhlapi med kuhanjem, ponavadi 10%.
0.25 kg Rjavega sladkorja verjetno 10 min. pred koncem, če bo kdo delal po tem receptu?
Bibi, pravilno domnevaš, smo tudi dopolnili recept glede na tvoj opazek.