Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Napovedujemo: Štajerski festival piva 2014

V soboto, 11. oktobra 2014, bo med 13. in 22. uro na trgu Leona Štuklja v Mariboru, potekal prvi Štajerski festival piva.

Dobro pivo. Tako enostaven, a res odličen razlog za druženje. Kdo bi si mislil, da bomo, če želimo našteti dogodke povezane z dobrim pivom v letu 2014, uporabili kar prste na obeh rokah, pa še vseeno jih ne bo dovolj?

Tokrat se karavana ljubiteljev dobrega piva seli na Štajersko. Čas je že bil, da po tem, ko je že kar nekaj barov v temu koncu Slovenije prepoznalo potencial butičnega piva, Štajerci končno dobijo tudi nekoliko večji dogodek.

Organizacijo festivala za ljubitelje dobrega piva so prevzeli ljubitelji dobrega piva. Že samo ta podatek obljublja sproščeno druženje in kramljanje ob in o vašem najljubšem zvarku tekočega zlata. Vašo odločitev o najljubšem pivu pa boste ob vsej ponudbi piv, ki nas čaka, vsekakor večkrat spremenili.

pivopis stajerski festival piva

Na festivalu se bodo predstavili domači mali oz. t.i. craft pivovarji, zastopniki tujih craft pivovarn, trgovine s pivom, društvo pivovarjev …

Zaenkrat so na dogodku potrjeni naslednji pivovarji oz. razstavljalci:

Pivovarna Zupanič
Pivovarna HumanFish
Pivovarna Vizir
Pivovarna Mali Grad
Pivovarna in pivnica Štajerc
Pivovarna in pivnica Lipnik
Zmajska pivovara
Uvozniki piva Černa Hora
Uvozniki Mahrs Brau, Schlenkerla in Huyghe
Uvozniki piva Kozel
Spletna trgovina s pivom Birbox.si

Na sejemsko obarvani prireditvi se bo predstavilo tudi Društvo pivovarjev Slovenije. Na njihovi stojnici se bodo obiskovalci dogodka lahko pozanimali o tem, kako je mogoče svoje pivo zvariti kar doma. Pripravljajo pa tudi zanimivo predavanje o zgodovini in pridelavi piva z naslovom Kruh, ki se pije, in pijača, ki se je.

Za dobro glasbo na Trgu Leona Štuklja bo poskrbela ekipa BarbeCrew, za razplesane nogice na after zabavi v Udarniku pa bosta poskrbeli Nati Katchi &ShuShu. Vstopnine ni!

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!