Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Sočna čokoladna torta

,

Enostavna (za pripravo potrebujemo le 15 minut), izredno okusna in sočna čokoladna torta, ki bo popestrila vsakršno praznovanje. Američani to torto imenujejo “fudge cake”, zaradi  njene mehke teksture.

V torto dodajte temno, manj hmeljeno pivo, torej kakšen porter, stout ali pa katero izmed nemških temnih piv. Da pa bo torta še bolj prijala ji (si) privoščite družbo, kjer seveda mislimo primerno pivo. Priporočamo:

  • Boon Kriek ali Kasteel Rouge- Tradicionalno belgijsko pivo z dodanimi višnjami
  • Gouden Carolus  ali drugi belgijski quadrupel – Krepko in sladno belgijsko pivo
  • Brooklyn Black Chocolate Stout – Sladno pivo z dodano čokolado

Sestavine za biskvit

  • 25 dag čokolade za kuhanje (45% do 75% vsebnosti kakava)
  • 40 dag sladkorja v prahu
  • 25 dag masla
  • 3 dcl temnega piva (manj hmeljenega)
  • 0.5 dcl olja
  • 2 jajci
  • 5 dag kakava
  • 28 dag bele moke
  • 1 čajna žlička pecilnega prška
  • 2 čajni žlički kave

Sestavine za kremo

  • 2 dcl sladke smetane (35% vsebnosti maščobe)
  • 25 dag čokolade za kuhanje (45% do 75% vsebnosti kakava)

Postopek za biskvit

  • Pečico prižgite na 160°C, na navadni program, vsekakor pa ne na ventilacijo
  • V srednjo veliko kozico dodajte nadrobljeno čokolado, sladkor, maslo in polovico piva
  • Segrevajte in mešajte na manjšem ognju, da se vse lepo stopi
  • Prelijte v večjo posodo in dodajte olje ter preostalo pivo
  • Penasto vmešajte eno jajce in nato še drugo
  • Dodajte presejano moko, pecilni prašek, kakav ter kavo
  • Vlijte v okrogel pekač (cca 24cm premera)
  • Pecite 1h
  • Po peki biskvit pokrijte z alu folijo in počakate, da se ohladi in nato dodajte kremo

Postopek za kremo

  • Nadrobljeno čokolado prelijte z vročo (a ne vrelo) sladko smetano
  • Počakajte nekaj minut in nato dobro premešajte in nato postavite v hladilnik za 1h
  • Vlijte na torto in oblikujte

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!