Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Pestra ponudba in znanje o pivu – Sir William’s pub, Ljubljana

V septembru je med ljubitelji dobrega piva potekalo glasovanje za najboljši bar v kategoriji Ljubljane in v kategoriji ostale Slovenije. V prvi kategoriji je slavil ljubljanski Sir William’s pub, v slednji pa bar Cameral iz Kopra.

Bar Cameral smo že predstavili, sedaj pa je seveda na vrsti še Sir William’s pub. V Ljubljani slaviti kot najbolj priljubljen pub med ljubitelji piva ni kar tako, sploh če pomislimo, da že število lokalov predstavlja precej veliko konkurenco. Vendar pa Sir William’s pub izstopa. Zakaj? Berite naprej.

pivopis sir williams pub

Že ob prvem obisku vam bo precej jasno, zakaj je ljudstvo izbralo prav njih. Če ste še bolj začetniki v svetu piva, ali pa če že točno veste kaj vam je všeč, osebje v Sir William’s pubu ve kaj dela in vam z veseljem tudi pomaga. Priporočili vam bodo pivo, ki bo to kar želite ali pa zelo dober približek. Poleg tega vam bodo o dotičnem pivu znali tudi marsikaj povedati. Si morda mislite, pa saj tako bi moralo biti povsod? Ja seveda, pa žal ni.

Marco, vodja puba, pa se zelo dobro zaveda, da je poleg osebja z znanjem o pivu pomembna tudi ponudba. Ta je ena izmed najpestrejših v Sloveniji, kar pa je še bolj pomembno, tedensko se spreminja in veča. Trenutno lahko pri njih izbirate med kar 135 različnimi pivi, največ pa gostom stočijo piva iz slovenske mikropivovarne Human Fish.

pivopis sir williams pub

Zaradi vseh zgoraj naštetih razlogov in tudi zaradi centralne lokacije, v pub zelo pogosto zaidejo tudi obiskovalci iz drugih držav. “Med poletjem je okoli 70% gostov v našem pubu iz tujine”, nam pojasni Marco in razloži, da jih večina prihaja iz Italije, Anglije, ZDA, vedno več pa tudi iz Hrvaške in Srbije, kjer takšne ponudbe piva trenutno še ni na voljo.

V pubu približno enkrat mesečno potekajo tudi “beer tasting” dogodki, ki še dodatno spodbujajo kulturo pitja piva pri nas.

Ko boste naslednjič v bližini, privoščite si kozarec dobrega piva v Sir William’s pubu, velika verjetnost pa je, da tam srečate tudi vsaj enega člana ekipe Pivopis.si (smeh).

Ste že bili v Sir William’s pubu? Delite vaše vtise z nami na Facebooku in Twitterju!

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!