Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

NOVA SLOVENSKA MIKROPIVOVARNA – Ressel!

Tudi jugovzhodni konec Slovenije je v zadnjem času zajela pivovarska mrzlica. Nastalo je kar nekaj manjših in ljubiteljskih pivovarn. Zadnja izmed njih pa je naredila še konkreten korak več in se uvršča v eno izmed najbolj ambicioznih in tehnološko dovršenih mikropivovarn pri nas.

V majhnem kraju (v bližini Kostanjevice na Krki), ki se imenuje Slivje je zrastla pivovarna Ressel. Poimenovali so jo po Josefu Resslu, ki je v tistih krajih izumil slavni ladijski vijak. Pivovarno je postavila družina Goričar, ki se je poslovno že zelo dokazala na področju ribogojstva in vinogradništva. Svoj nabor dejavnosti pa bodo, pod vodstom direktorja Dominika Goričarja, sedaj dopolnili še z butičnim pivom. Kapaciteta pivovarne spada v sam vrh slovenskih mikropivovarn, kar že nakazuje, da so se tudi pivovarstva lotili resno in podjetno.

Samo Žabkar, glavni pivovar ob degustaciji povsem novega zvarka.

Samo Žabkar, njihov glavni pivovar je njihov načrt opisal tako, “Že naš slogan govori o tem, da uživamo v odkrivanju novih okusov in točno to bo tudi naše vodilo pri ustvarjanju piva. V naši redni ponudbi sta trenutno porter in pale ale, ki sta narejena predvsem z željo po čimvečji pitnosti. Pridno ustvarjamo tudi nove dobrote, kamor denimo sodi tudi pšenični IPA in pa saison s sokom laškega rizlinga, ki pa imajo namen zadovoljiti tudi vse tiste ljubitelje piva, ki v pivu iščejo še več okusa, arom in karakterja.”

Ekipa pivovarne Ressel je že konkretno stopila v akcijo, tako da so njihova piva že čedalje bolj dostopna in jih lahko kmalu pričakujete tudi v vam najljubšem baru. Z veseljem vam priporočimo njihov pšenični IPA (v njem se namreč srečata belgijska šola varjenja piva in ameriški hmelji), ki smo si ga že večkrat privoščili ter je zagotovo nekaj prav posebnega na slovenskem trgu.

Na tem mestu pa vas tudi lepo povabimo na uradno predstavitev pivovarne, ki bo 30. novembra ob 19h v trgovini Craft pivo na Knezovi ulici 1 v Ljubljani. Dogodek je brezplačen, potrebna pa je prijava na pivo@pivopis.si!

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!