Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Prihaja nova slovenska mikropivovarna!

V teh dneh smo se mudili v centru Ljubljane, kjer smo se ustavili v pivovarni. V pivovarni Union? Tokrat ne. Nastaja namreč povsem nova mikropivovarna, ki se nahaja le nekaj sto metrov stran (stara stavba družbe Delo) od naše največje slovenske pivovarne.  Lokacija je izredno zanimiva, ne le iz logističnih razlogov, pač pa tudi bližina zajema vrhunske sestavine, ki predstavlja okoli 95% piva. Gre seveda za odličen vodni vir, ki ga je moč najti na tistem koncu.

pivopis tektonik pivovarna pivo

Z njihovo ekipo smo si ogledali prostore in se seveda pogovorili o njihovih ambicioznih načrtih. Zgodba nove pivovarne se piše na čelu s starim znancem v pivovarskih vodah, ki sliši na ime Marko Jamnik. Sam je svoje pivovarske pripetljaje in izkušnje med bivanjem v Italiji zapisoval na svojem blogu, ki ga z veseljem spremljamo tudi mi.  Marko je bivši profesionalni fotograf, ki je pivo vzljubil skozi domače pivovarstvo, sedaj pa se je odločil za korak naprej. Konkreten korak naprej.

pivovarna tektonik pivopis pivo

Pivovarna je že sedaj vrhunsko opremljena, ne manjka pa ji niti laboratorij. Marko in njegova ekipa si je seveda načrte konkretno zastavila, poleg pivovarne je v planu tudi brewpub in pivoteka, kjer se boste lahko v miru usedli in preizkusili najbolj sveže zvarke v Sloveniji.

Luč slovenskega pivovarskega trga naj bi pivovarna Tektonik, kot se bo imenovala, ugledala v zgodnji jeseni. Mi se že veselimo!

2 komentarja

  • Che Guevara pravi:

    Lahko pridete tudi v Novo Gorico !
    Rabies Music Theater, Teg E Kardelja 5 ima veliko izbiro piv!! Vredno obiska in predstavitve lokala

Komentiraj

Your email address will not be published.