Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Prihaja BeerLab!

Tokrat pa odlične pivovarske novice prihajajo iz štajerske prestolnice. V Mariboru namreč nastaja projekt, ki bo slovensko sceno na področju piva še dodatno popestril!

Untitled-1

BeerLab je prva naredi-sam varilnica piva v Sloveniji. Entuziastom in ljubiteljem omogoča uporabo pivovarske opreme za varjenje, fermentacijo in stekleničenje lastnega piva.

Koncept BeerLaba se je razvil iz mednarodno uveljavljenega koncepta fablaba, odprte delavnice, ki uporabnikom omogoča uporabo opreme za digitalno fabrikacijo. V tem duhu je cilj BeerLaba uporabnikom nuditi vso potrebno opremo za izdelavo lastnega piva. V BeerLabu bo poskrbljeno tudi za ustrezno usposobljenost uporabnikov. Na srečanjih in vodenih degustacijah bodo nadebudni pivovarji zagotovo dobili veliko idej za eksperimentiranje in nove, lastne recepture.

BeerLab se nahaja v centru Maribora – v Tkalki, v izjemno prijetnemu co-working okolju, kjer v sosednjem hodniku najdete kreativce, ki vam lahko pomagajo pri grafičnem oblikovanju in promociji vaših zvarkov, čez cesto pa trgovino z vsemi potrebnimi sestavinami zanje. Možno bo varjenje po dveh najbolj priljubljenih metodah domačega pivovarstva: iz celovitega ekstrakta ter BIAB (Brew in a bag).

Kot simbolična otvoritev BeerLaba je organiziran tudi tečaj varjenja piva po metodi BIAB, ki omogoča res širok spekter pri varjenju, obenem pa je primeren tudi za začetnike. Tečaj bo potekal 19. februarja ob 18h, trajal bo okoli 3 ure, zaključek tečaja pa se bo zgodil v mariborski trgovini z vrhunskim pivom, ki sliši na ime Pivarna. Prijave na tečaj potekajo TUKAJ!

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!