Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Pivopisov pivovarski izlet!

Slovenija je pivovarska dežela. Ja, rekli smo. Kot peti največji izvoznik hmelja na svetu se lahko pohvalimo z odličnimi mikropivovarnami in tudi številnimi ljubitelji piva, ki to pijačo zelo cenijo. Zdi se nam prav, da si, sploh v obdobju obiranja hmelja, vsaj en dan vzamemo čas in obiščemo nekaj pivovarskih destinacij in vse skupaj zapakiramo v prekrasen, poučen in zabaven izlet. Nastal je pivopisov pivovarski izlet, ki bo torej združil nekaj najboljših pivovarskih točk v Sloveniji in jih spravil v en cel dan pivskega veselja. Greš z nami?

Druženje, znanje in pivo

Ta izlet je idealna priložnost, da spoznate največje slovenske ljubitelje piva in tako v dobri družbi skozi strokovno, a vseeno zabavno ekskurzijo, pridobite raznovrstne uporabne, zanimive in koristne informacije o pivu.

Kaj boš doživel/a?

  • Druženje z istomislečimi ljubitelji odličnega piva
  • Ogromno neformalnega in formalnega znanja o pivu
  • Kratko predavanje pivovarja iz vrst slovenskih mikropivovarn
  • Degustacija vrhunskih piv

Kdaj in kje se dobimo?

Izlet bo potekal 10. septembra 2016 in se bo začel ob 8:30 v Ljubljani.

Kam vse bomo šli?

pivovarski-izlet-3

Voden ogled hmeljišča

Po hmeljišču nas bo popeljal strokovnjak iz podjetja HopSi (Mihael Vitko), ki nam bo razkril raznorazne zanimivosti o tej čudežni začimbi, ter nas seveda seznanil s celotnim procesom pridelave hmelja.

V času izleta se hmelj dejansko obira, tako da je to unikatna priložnost, da si obiranje ogledate v živo.

Voden ogled muzeja hmeljarstva in pivovarstva v Žalcu

Po moderni verziji pridelave hmelja bomo skočili tudi v preteklost. V Žalcu se bomo ustavili v muzeju hmeljarstva in pivovarstva in si ogledali, kako so tem stvarem stregli včasih.

Pivovarski obrok

Strokovnjaki svetujejo, da se na izletih tudi kaj poje (v mislih imamo hrano, petje ljubiteljev piva strokovnjaki običajno odsvetujejo). Obrok bo seveda primeren za tematiko izleta.

Homebrew pavza

Še ne veste, da lahko doma zvarimo odlično pivo? Potem je zadnji čas, da to potrdimo. Ustavili se bomo na homebrew pavzi, kjer boste imeli možnost poskusiti domače pivske zvarke. Glede na to, da bodo z nami tudi številni domači pivovarji, se lahko nadejamo tudi kakšnega nepričakovanega piva.

Voden ogled pivovarne Tektonik

Izlet bomo zaključili v odlični slovenski mikropivovarni – Tektonik. V središču Ljubljane varijo raznolika piva in katerega izmed njih bomo zagotovo lahko poskusili. Zelo zanimiv bo tudi ogled same pivovarne, saj je ena modernejših pri nas.

Cena?

Cena za izlet je 29,00€. V ceno so všteti vsi stroški prevoza, vstopnin, pivovarski obrok in tri degustacijska piva. Priporočamo, da imate s sabo zadostne količine vode.

Skritih stroškov ni, morda le kakšno nepričakovano pivo.

Kje se prijavim?

Klik na PRIJAVA NA PIVOPISOV PIVOVARSKI IZLET!

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!