Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Ocenjujemo: Vuur & Vlam (De Molen)

Tokrat pa gremo na Nizozemsko. Država, ki se jo mnogokrat ne omeni, ko naštevamo države z dobrim pivom. Želimo vam priporočiti pivo, ki mu uspe zajeti vse dobro, kar imajo Nizozemci za ponuditi. Cokle, tulipane in mline na veter bomo tokrat pustili na miru.

Minimalistična etiketa na pivu že takoj napoveduje nekaj zanimivega. V času, ko vsi pivovarji kar tekmujejo kdo bo bolj izstopal s svojo embalažo, morda še najbolj izstopajo tisti, ki se bolj osredotočijo na to, kaj je v steklenici, kot na to kako zadeva izgleda. Dobra kombinacija obojega pa je seveda optimalna.

Vuur & Vlam (ogenj in plameni) je IPA (India Pale Ale), ki vas bo navdušil. Takoj, ko odpremo steklenico, v nas butne vonj pomaranč, manga in grenivke, za kar se lahko zahvalimo predvsem suhemu hmeljanju s Cascade hmeljem.

Temno oranžna barva piva pod precej obstojno, nekoliko gostejšo peno, kar kliče po prvem požirku. Okus je na začetku nekoliko sladkast, moč je občutiti slad, zelo kmalu pa vajeti v roke povsem prevzame hmelj, ki pivo primerno zagreni in okus se v tem stilu tudi prijetno zaključi. To je vsekakor naslednji IPA, ki ga morate poizkusiti!

vuur vlam pivopis

ZVRST: IPA

OCENA: 9/10

Komentiraj

Your email address will not be published.