Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Ocenjujemo: Punk IPA (BrewDog)

Punk IPA iz pivovarne Brewdog je eno izmed bolj priljubljenih craft piv v Sloveniji, zato si vsekakor zasluži nekaj besed. Škotska je sicer v svetu alkoholnih pijač znana predvsem po  whiskyju, kar pa še zdaleč ne pomeni, da Škoti ne znajo zvariti dobrega piva.

pivopis punk ipa

Pivovarna Brewdog je bila ustanovljena šele leta 2007 v mestecu Fraserburgh, v tem kratkem času svojega delovanja pa je prodrla na številne tuje trge in postala najhitreje rastoča pivovarna v Veliki Britaniji in danes zaposluje že več kot 200 ljudi. Ravno zaradi njihove velikosti je tej pivovarni že marsikdo začel tudi  očitati naziv “craft” pivovarna.

Že sama grafična podoba etikete nam da takoj vedeti, da je pivo nekaj drugačnega in da se upira vsakdanjemu povprečju, ter želi izstopati. Tako kot punku v glasbenih vodah, je to uspelo tudi pivu.

Ob odprtju nam v nosne votline hitro skoči vonj po tropskem sadju in citrusih, ki napoveduje IPA stil piva. Na začetku ima pivo sicer nekoliko bolj sladkast okus, vendar nato hitro zagreni in grenkobo precej dolgo tudi zadrži.  Pivo je primerno uravnoteženo, sploh če pomislimo, da ima razmeroma nizko stopnjo alkohola za ta stil piva (5,6%).

Punk IPA je ena izmed klasik iz omenjene pivovarne in si vsekakor zasluži, da jo poskusite, v kolikor ste se po nekem čudežu temu do sedaj izognili. Spodaj pa še nekaj komentarjev naših bralcev na Facebooku:

 

 

 

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!