Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

NOVO PIVO: S4

Pivopis.si seveda ne bi obstajal, če ne bi obstajalo pivo. Čeprav nimamo svoje pivovarne si nekajkrat na leto tudi mi zaželimo zvariti takšno ali drugačno pivo, ki ga potem lahko predstavimo vam, našim bralcem in jasno tudi ostalim. Piva na trgu je res veliko, ker pa je večina teh piv zvarjena v stilu pale ale, IPA in podobnih hmeljnih bomb, si vedno zaželimo zakorakati bolj v smer nekoliko ekscentričnih zvarkov.

Do sedaj smo zvarili:

  1. SkupajVarimo, sezonsko pivo z medom in ajdo, kjer ste surovine predlagali bralci, zvarjeno pa je bilo v pivovarni Vizir
  2. Triglavska šerpa, najvišje zvarjeno pivo v Evropi, ki smo mu dodali timijan
  3. Z3, zimsko pivo s kakavom, pomarančnimi lupinicami in medom zvarjeno v sodelovanju s pivovarno Hopsbrew

S4

Za našo četrto pivovarsko epizodo smo s pomočjo pivovarne Green Gold Brewing pripravili osvežilno in nižjealkoholno pivo, ki ga bo moč poizkusiti na izbranih festivalih širom slovenije. Dodali smo mu aromatične dele smreke (vršički in smola) iz Kočevskega roga, notri pa smo dodali še povsem novo slovensko sorto hmelja –  Styrian 105/220.

Torej: Smrekasti Styrian 105/220 Session Saison  ali poenostavljeno – S4!

Perfektno pivo za začetek festivala piva. Nižja stopnja alkohola, osvežilno in drugačno!

Gre torej za sezonsko pivo z nizko stopnjo alkohola in sladkorja in z višjo stopnje karbonizacije. Po stilu se zgleduje po klasičnem belgijskem saisonu, vendar z nekoliko bolj hmeljno usmeritvjo. Glede na letni čas smo se odločili tudi za smrekove vršičke, ker pa verjamemo v pretiravanju, smo dodali tudi smrekovo smolo. Čeprav se morda ti dodatki zdijo nekoliko abstraktni, se komponente, ki jih najdemo v njih, pogosto tudi naravno nahajajo v hmelju. Pivo smo na koncu zaokrožili z novo, uradno še brezimensko hmeljno sorto Styrian 105/220, ki prinese citrusne note limone, limete in grenivke.

Za vse vedoželjne domače pivovarje smo tudi pripravili in objavili recept namenjen za domeče pivovarstvo.

Poskusite ga lahko na:

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!