Potrebujemo:
- 3 žlice olja
- 1 manjšo čebulo
- par strokov česna
- eno manjšo jesensko bučo (hokaido, maslenka, navadna oranžna…)
- sol in mlet koriander
- jušna osnova
- po želji: posušen zdrobljen čili, sladka smetana, bučno olje
Priprava:
Bučo prerežemo na pol in odstranimo semena. Semena shranimo in jih kasneje rahlo popražimo. Bučo narežemo na rezine, pokapamo z oljem in zložimo na pekač. Čebulo prerežemo na pol in jo dodamo buči, enako tudi cele neolupljene stroke česna. Vse posolimo, posujemo s koriandrom in čilijem in damo v pečico na 180℃ za slabo uro.
Medtem pogrejemo jušno osnovo. Če je nimamo, enostavno stopimo jušno kocko v litru vroče vode. Pečeno bučo, čebulo in česen (olupljena) stresemo v jušno osnovo, prevremo in zmešamo s paličnim mešalnikom. Juho serviramo v skodelice in potresemo s popraženimi bučnicami. Po želji pokapljamo z bučnim oljem ali sladko smetano. Zraven lahko postrežemo rahlo popečene rezne kruha.
Komentiraj