Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

5 najdražjih steklenic piva na svetu

Če ste res strastni pri poskušanju novih piv ali pa imate odločno preveč denarja, vam bo naslednji seznam precej zanimiv. Našli smo namreč 5 steklenic piva, ki imajo zaradi različnih razlogov izjemno visoko ceno, o samem okusu pa vam iz prve roke žal težko kaj dosti povemo.

5. Utopias (Samuel Adams)

Cena: 110€ / steklenico

Odstotek alkohola: 27%

V prodajo gre vsaki dve leti. Pivo je 18 let starano v hrastovih sodih, kjer je predhodno počival brandy, viski, konjak … Razkrita pa je bila tudi še ena skrivnost, da pivovarji v sode dodajo tudi kanček javorjevega sirupa. Pivo je brez mehurčkov, streže pa se ga pri sobni temperaturi.

pivopis najdrazje pivo

4. Schorschbock 57 (Schorschbräu)

Cena: 200€ / steklenico

Odstotek alkohola: 57,5%

Nekoč je veljalo celo za alkoholno najmočnejše pivo na svetu. Lani mu je ta izziv vzel škotski Snake Venom. Schorschbock je pivo, ki je bilo zvarjeno v zelo omejeni seriji s 36 steklenicami. Okus naj bi bil nekoliko po dimljenem siru, predvsem pa se v njem čuti ogromno alkohola.

pivopis najdrazje pivo

3. Jacobsen Vintage (Carlsberg)

Cena: 300€ / steklenico

Odstotek alkohola: 10,5%

Danska pivovarna je pivo zvarila predvsem z namenom rahle provokacije vinarjev, ki proizvajajo luksuzna vina. Pivo so pol leta starali v hrastovih sodih, okus pa naj bi vseboval elemente vanilije in kakava. Kupiti ga je moč le v luksuznih restavracijah danske prestolnice.

pivopis najdrazje pivo

2. The end of history (Brewdog)

Cena: 560€ / steklenico

Odstotek alkohola: 55%

Tudi to pivo je bilo narejeno v želji po osvojitvi naziva najmočnejšega piva na svetu. Številka je bila za ta naziv nekoliko prenizka, kljub temu pa so se v pivovarni odločili, da bodo pri vrhu tudi pri ceni. V seriji je le 12 steklenic. Da pa bi vsako steklenico naredili še bolj posebno, so jih ovili v nagačene veverice, podlasice in zajce, ki so jih poginjene našli ob škotskih cestah.

pivopis najdrazje pivo

1. Antarctic nail ale (Nail Brewing)

Cena: 800€ – 1400€ / steklenico

Odstotek alkohola: 10%

Cena je napisana v razponu, kajti pivo je bilo prodano na dražbi. Dejstvo pa je, to je najdražje pivo na svetu.  Celoten izkupiček je bil predan dobrodelni organizaciji Sea Shepherd, ki se bori za preživetje kitov. Ekipa te organizacije je s helikopterjem pristala na Antarktiki in s seboj vzela nekaj ledu, ki so ga stopili na Tasmaniji, potem pa s to vodo v Perthu (Avstralija) zvarili pivo v omejeni seriji 30 steklenic.

pivopis najdrazje pivo

Katerega bi najraje poskusili? Povejte nam na Facebooku in Twitterju!

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!