Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Mednarodni dan odgovornega pitja piva

Jutri, 16. septembra, svet praznuje dan odgovornega pitja piva. Na pobudo slovenskega združenja pivovarn se osveščanju o odgovornem pitju pridružuje tudi ekipa Pivopis.si.

14374683_10209271085126990_96547547_o

“Pivo je najbolj priljubljena nizko alkoholna pijača na svetu in igra pomembno vlogo tudi v lokalnem družbenem in gospodarskem okolju. Prav zato pivovarji želijo skupaj, povezani in zato močnejši, prispevati k pozitivnemu vplivu, ki ga ima lahko pivo ob uravnoteženem in odgovornem življenjskem stilu. Zloraba alkohola in njegove posledice ostajajo resen globalni in tudi lokalni izziv, zato se tudi slovenski pivovarji aktivno zavzemajo za ustrezno iskanje rešitev”, nam pove Alenka Lesjak, generalna sekretarka slovenskega združenja.

S Pivopisovo vizijo dvigovanja kulture pitja piva, ki seveda vključuje tudi zmerno in odgovorno pitje, smo se takoj prepoznali v tej zgodbi in se z veseljem pridružujemo takšnemu pogledu na pivo. Na ta način tej pijači tudi izkažemo potrebno spoštovanje, ki si ga zasluži. Torej, naj bo pomembna kvaliteta piva in ne količina. Čin čin!

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!