Način: BIAB in Allgrain
Stil: Posebno pivo
Specifikacije:
- Količina: 25l
- OG: 1.059
- FG: 1.006
- IBU: 13
- ABV: 6,9%
- SRM: 6
- Učinkovitost drozganja 75%
- 2 kg Pilsner
- 1 kg Vienna ali Munich
- 0.5 kg Cara 30
- 1.8kg Medu (Gozni, Smrekov, Hojev)
- 10g Magnum SLO
- Safale s04
- 6g/l Sladkorja za stekleničenje
Postopek:
Ves slad drozgamo na 68°C za 90min.
Na 60 min dodamo 10g Magnuma.
Fermentiramo 2 tedna na 20°C. Dodamo stereliziran med (postavimo v pečico za 2h na 75°C) in pustimo fermentirati še 2 tedna. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 1 mesec na sobni temperaturi.
Živjo,
zanima me ali moraš ob dodajanju medu v pivino vse skupaj premešat (da se enakomerno razporedi) ali je dovolj da samo vliješ med noter? Bojim se namreč oksidacije…
Hvala za recept!
Lp.
Simon
Vlij počasi in tem bolj enakomirno, kvas bo potem že premešal 😉