Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Medeno pivo

Način: BIAB in Allgrain

Stil: Posebno pivo

Specifikacije:

  • Količina: 25l
  • OG: 1.059
  • FG: 1.006
  • IBU: 13
  • ABV: 6,9%
  • SRM: 6
  • Učinkovitost drozganja 75%

Sestavine:

  • 2 kg Pilsner
  • 1 kg Vienna ali Munich
  • 0.5 kg Cara 30
  • 1.8kg Medu (Gozni, Smrekov, Hojev)
  • 10g Magnum SLO
  • Safale s04
  • 6g/l Sladkorja za stekleničenje

Postopek:

Ves slad drozgamo na 68°C za 90min.
Na 60 min dodamo 10g Magnuma.

Fermentiramo 2 tedna na 20°C. Dodamo stereliziran med (postavimo v pečico za 2h na 75°C) in pustimo fermentirati še 2 tedna. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 1 mesec na sobni temperaturi.

2 komentarja

Komentiraj to Davor Mismas Prekliči

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!