Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Kavarna Bodi (Ptuj): Male podrobnosti in veliko dobrega piva

V kategoriji izven Ljubljane ste ljubitelji piva v letu 2015, kot najboljši bar izbrali ptujsko Kavarno Bodi. Resnično veseli dejstvo, da je častni naziv zagotovo romal v prave roke. Ob našem obisku nas je sprejel Marko Kolarič, ki lokal vodi od sredine leta 2013 in njegov trud ter dobra volja se opazi takoj, ko človek vstopi v lokal.

1

“Naš lokalček je poln majhnih podrobnosti,” nam pojasni in že se lotimo izbiranja iz pivske karte, ki vključuje nekaj več kot 100 piv. V njihovi ponudbi lahko najdemo veliko večino piva iz slovenskih mikropivovarn, prav tako pa ne manjka vrhunskih piv iz vseh koncev sveta, ki tako lahko zadovoljijo še tako izbirčnega pivca. Zavedajo pa se, da kultura pitja piva pri nas še vedno ni na zavidljivem nivoju, tako da občasno organizirajo tudi pivske degustacije in skušajo ljubitelje piva še nekoliko bolj izobraziti.

3

Poleg piva so prostor v ponudbi namenili tudi lepi izbiri viskijev, ki njihovi zgodbi daje še dodatno razsežnost. Prav tako pa redno skrbijo za pestro dogajanje v lokalu, saj pogosto organizirajo raznorazne koncerte, stand-up comedy dogodke in podobno. V kolikor se torej znajdete v najstarejšem mestu v Sloveniji, sedaj veste, kam na pivo.

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!