Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

KARAKTER MESECA: Albin Hozjan (predsednik društva pivovarjev)

Karakter meseca je rubrika na portalu Pivopis.si, v kateri predstavljamo ljudi, ki se ukvarjajo s pivom in smo mnenja, da bi bilo zanimivo o njih izvedeti več. Vsak izbrani se spopade z istimi 12 vprašanji, z namenom da dobimo odgovore, ki ponudijo določeno mero vpogleda v delo in življenje posameznika, ki deluje v pivski industriji.

Kdo si, kakšna je tvoja funkcija in kaj počneš?
Sem Albin Hozjan, predsednik društva pivovarjev Slovenija, do pred kratkim lastnik pivovarne B&B, sedaj pa zaposlen kot vodja pivovarne Zvezda v Murski Soboti.

Kaj je bila tvoja služba pred to?
Pred pivovarskim delom sem bil elektro mehanik, od leta 1982 pa delujem v industriji piva.

Trenutni projekt, zaradi katerega z veseljem zjutraj vstaneš?
Razvoj piva v Prekmurju in pomoč pivovarjem, ki potrebujejo mojo pomoč.

Oseba, ki je najbolj zaznamovala tvoje udejstvovanje na področju piva?
Moj bivši šef v Talisu, pivovarski mojster Jože Žiberna.

Kaj misliš o trenutni slovenski pivovarski sceni?
Pivovarstvo v Sloveniji se prebuja, prav tako tudi kultura pitja piva, se pa morda v Sloveniji še malce iščemo, kam sodimo.

Če bi bilo tvoje življenje film ali pesem, kakšen bi bil naslov?
“Za prijatelje” od Andrej Šifrerja.

Na katero pivo te veže največ spominov in zakaj?
Na Talisov Pils 200, saj so bili to moji prvi koraki v pivovarstvu. Pivske scene takrat še ni bilo, deloma je tudi zato Talis potonil v stečaj.

Če moraš izbrati le eno jed do konca življenja, katera bi to bila?
Kranjska klobasa in svetlo pivo.

Opravilo pri tvojem delu, ki ti je najmanj pri srcu?
Pisanje dokumentacije .

Najljubši kraj za počitek?
Moj vikend v Lenartu.

Vesoljci ti prepovedo delo, kjer trenutno delaš. Lahko pa si izbereš katerikoli drug poklic. Kje se zaposliš?
Najraje bi podajal znanje o pivu.

Najbolj zanimiv pripetljaj ali zgodba povezana s pivom?
Ta sega daleč nazaj. Bila je moja prva izmena v Talisu in s kolegom pivovarjem sva zmlela štiri tone ječmena v kanal namesto v kotel za drozganje.

Komentiraj

Your email address will not be published.