Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Kaj pijemo pozimi?

Tudi zima je čudovit čas, ko s strani pivovarjev začnejo na police prihajati nove ideje za tako imenovana zimska piva.

Ta čas prinaša čisto nove okuse in v naših zvarkih zasledimo marsikaj. Od cimeta, ingverja, zimskih začimb, klinčkov, vanilje, čokolade, kakava in medu. In kaj nas tako privabi k tem okusom? Zagotovo so te karakteristike povezane z našimi spomini oz. nostalgijo, obenem pa tudi iz “pivskega” stališča predstavljajo prav posebno zgodbo.

Poleti se namreč z veseljem osvežimo s pivom, ki nas odžeja. Pozimi pa se običajno prileže nekaj bolj polnega in gostega, skupaj z višjo stopnjo alkohola, ki prinese tudi rahlo toplino ob spremljavi čokolade ali česa drugega. Zaradi stopnje alkohola in polnega telesa piva si jih privoščimo na toplejši temperaturi, okrog 10-15°C, kjer se okusi le teh ravno prav prebudijo.

Spodaj pa prilagamo še nekaj najbolj priljubljenih stilov v zimskem času:

  • Oatmeal Stout
  • Smoked Porter
  • Winter Ale
  • Brown Ale
  • Strong Ale
  • Dubbel
  • Russian imperial stout

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!