Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

IZBOR LJUBITELJEV PIVA: Najboljši bari 2017!

Tudi v letu 2017 smo z vašo pomočjo izbirali najboljše bare v Sloveniji, v katere ljubitelji piva najraje zahajate. Z izborom želimo izpostaviti vse tiste, ki skozi leto dobro delajo, imajo pestro izbiro piva, znanje o pivu in se na splošno trudijo na področju naše najljubše pijače.

Ljubitelji piva ste tudi letos oddali številne glasove in verjamemo, da ste tudi vi na ta način izkazali podporo in pohvalo tistim, ki si jo zaslužijo. Letos smo glasovanje nekoliko prenovili in postavili 5 kategorij, glede na slovenske regije. Spodaj so objavljeni zmagovalci po številu glasov v posamezni regiji, največ glasov med vsemi bari pa je zbrala Kavarna Bodi iz Ptuja.

Kavarna Bodi, Ptuj

Absolutni zmagovalec letošnjega glasovanja je Kavarna Bodi, kjer lahko najdemo veliko večino piva iz slovenskih mikropivovarn, prav tako pa ne manjka vrhunskih piv iz vseh koncev sveta. Marko lokal vodi z vsem srcem in se močno trudi tudi pri izobraževanju pivcev piva, saj organizira tudi vodene degustacije in tečaje.  Ambient v lokalu je zagotovo nekaj posebnega, saj vas bo s svojo preprostostjo in domačnostjo zagotovo očaral.

Godec pub, Ljubljana

Morda za koga presenetljivi zmagovalec v osrednjeslovenski regiji, za vse, ki ste že kdaj bili tam, pa zagotovo ne. Pod vodstvom Sanje se pivu in ljubiteljem piva dobro godi. V lokalu namreč posvečajo izjemno skrb temu, da so vse točilne pipe popolnoma čiste ter v optimalnem stanju, kar je zagotovo redkost pri slovenskih gostincih. Ponudba je nekoliko bolj orientirana v tuja piva, kjer prevladujejo nemška in angleška piva, se pa tu najdejo tudi določene slovenske dobrote.

Zeus, Kočevje

Tudi v manjšem mestu je možno narediti ogromno. Dokaz je bar Zeus v Kočevju, kjer deluje Grega Vlašič in navdušuje lokalne ljubitelje piva. Ponudba piva zaradi majhnosti kraja sicer ni ogromna, je pa zagotovo zelo smiselno izbrana, prav tako pa boste lahko tam vedno našli novosti na trgu. Organizirajo tudi dogodke in festivale na področju piva ter tako tudi Kočevje postavljajo na zemljevid odličnih lokalov na področju piva.

Točilnica Mali Grad, Kamnik

Gorenjska regija je verjetno še najbolj podhranjena, kar se tiče odličnosti lokalov, ki delujejo s fokusom na pivu. Celotno sliko zelo močno olepša točilnica pivovarne Mali Grad, kjer se Urban in Anja vseskozi trudita, da na pipe priklopite raznorazne novosti in zanimivosti, pri tem pa seveda ne zanemarjata svojih paradnih konjev. V svetu so takšne točilnice izjemno priljubljene in zelo veseli dejstvo, da smo dobro delo pivovarne Mali grad opazili tudi slovenski ljubitelji piva.

Bar Cameral, Koper

Lociran v eni najožjih ulic v Sloveniji (Čevljarska), Cameral obiskovalcem nudi prijeten kotiček, kjer lahko v miru spijejo svoje najljubše pivo. Poleg skrbno izbranih piv so v zadnjem času v svojo ponudbo dodali tudi hrano, kar bo zagotovo navdušilo vse tiste, ki si ob pivcu radi zaželite tudi kak grižljaj (beri: vse). Nina iz Camerala je s svojo ekipo tudi organizatorka tamkajšnjega festivala piva in tako še dodatno zaokroži svoje delo na področju piva.

Vsem najboljšim barom iskreno čestitamo in upamo, da boste nadaljevali z odličnim delom, kajti tudi vi ste eden ključnih igralcev, ki vsakodnevno dvigujete kulturo pitja piva. Najlepša hvala tudi vsem, ki ste sodelovali in oddali svoj glas!

One Comment

  • Marjan pravi:

    Čudi me, da se na širšem izboru ni znašel Bunker Postapocaliptic bar iz Murske Sobote. Verjamem, da je boljši vsaj od polovice iz seznama.

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!