Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

RESERVOIR DOGS: Iz kleti hotela do največje slovenske mikropivovarne!

Reservoir dogs je bila do nedavnega blagovna znamka piva. Fantje so pivo varili v hotelu Gold Club v Ajdovščini, kjer so bili zaradi tujega terena seveda dokaj omejeni, kaj vse si lahko privoščijo. Kljub nomadskemu poreklu so njihova piva osvojila slovenski trg in žela navdušenje med ljubitelji piva. Pivce so prepričali s pivi, ki izražajo močan vpliv ameriške craft revolucije. Krepka, odločna, zelo aromatična in grenka.

Reservoir Dogsi so komaj dohajali zahteve trga po njihovem pivu, obenem pa so zaradi najemanja pivovarne težko v popolnosti zagotavljali kvaliteto piva za katero stojijo. “One thing led to another”, kot radi rečejo američani in rodila se je smiselna misel “Ej, a ne bi bilo boljše, če bi imeli svojo pivovarno?”.

avanture-1

Angažirali so se v prvi vrsti sami, dodobra premislili in preračunali projekt, nato pa številke in idejo predstavili svojim prijateljem, družini in poslovnim partnerjem. V svojo zgodbo so želeli vključiti ljudi, ki bodo verjeli v projekt. Tako so jih tudi finančno, seveda v zameno za delež v podjetju, podprli taisti ljudje, s katerimi gredo na pivo po službi, se z njimi družijo na obletnicah mature ali pa poslovno sodelujejo …

Skorajda čez noč so postali oziroma postajajo (pivovarna je v zaključni fazi) največja mikropivovarna pri nas! Letna kapaciteta jim bo na dolgi rok omogočala kar 2 miljona litrov piva letno, kar je približno 10-krat toliko, kot je lani zvarila najbolj pridna mikropivovarna pri nas.

Razvoj in eksperimentalnost jim omogoča 200-litrska pilotna pivovarna, kjer se lahko po mili volji igrajo in poskušajo ustvariti naslednji pivovarski hit. V planu imajo namreč svojo redno ponudbo razširiti tudi s posebnimi pivi, ki bodo zagotovo popestrila slovensko ponudbo, predvsem pa navdušila ljubitelje teh posebnežev (spontana fermentacija, zgodovinski stili, zorjenje v sodih … ).

Tudi mi jim seveda z veseljem iz srca želimo uspešen štart in prekrasno zgodbo, ki jo bodo pisali s svojimi pivi.

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!