Pivo, katerega v ZDA prodajo največ. Gre za lager z visoko stopnjo karbonizacije, z malo okusa in lahkega telesa. Osnovni namen tega piva je gašenje žeje, postreže pa se ledeno hladno.
Tehnične lastnosti
Organoleptika
Aroma sladu je nizka do srednja. Lahko bi jo opisali kot sladko, s priokusom koruze. Arome hmelja so rahlo do srednje zaznavne, najbolje jih opišemo kot cvetlične ali zeliščne. Poleg koruznega pridiha je mogoče zaznati tudi priokus jabolka, ki je plod kvasnih stranskih produktov, vendar to ni najbolj zaželjeno. Barva zajema spekter od slamnato rumene do zlate. Glava piva je snežno bela in ne ravno obstojna. Ob požirku rahlega do srednje polnega telesa dobimo občutek svežine, ki je posledica že omenjene višje karbonizacije, sledi pa suh zaključek.
Zanj so značilne zelene steklenice, predvsem kot nekakšen trend embaliranja tega stila.
Komentar
Gre za komercialno izredno razširjen stil, ki se je na trgu uveljavil kot premium verzija številnih multinacionalnih pivovarskih koncernov, ki ga varijo v ogromnih količinah.