Osnova tega piva je pšenično pivo, ki je svetle barve, polnega telesa, z značilnimi aromami po banani ter visoko stopnjo karbonizacije. Po nemških standardih mora to pivo vsebovati najmanj 50% pšenice v svoji sladni osnovi. Na tej točki pa nehamo slediti nemški konzervativnosti in pivu aromatične ameriške hmelje.
Način: BIAB, Allgrain
Stil: Pšenično pivo, Weizen, Hefeweizen
Specifikacije:
- Količina: 20l
- OG: 1.053
- FG: 1.013
- IBU: 13
- ABV: 5.1%
- SRM: 3
- Učinkovitost drozganja 75%
- 2.8 kg Pšenični slad
- 0.9 kg Pilsner
- 0.9 kg Vienna ali munich
- 20g Savinjski Golding
- 25g Cascade
- 25g Pekko
- M20 Bavarian Wheat – Mangrove jack’s
- 10g/l Sladkorja za stekleničenje
Postopek:
Ves slad drozgamo na 66°C za 90min.
Na 60 min dodamo ves Savinjski golding. Po 14 dneh fermentacije dodamo preostali hmelj (hladno hmeljanje) citre za 4 dni, po možnosti uporabi tudi tehniko hladnega šoka (cold crashing). Fermentiramo 2 tedna pri 20°C. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici 2 tedna.
Komentiraj