Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

pivOPIS: 2. Festival Mikropivovarjev (Koper)

Verjetno v eni izmed najmanjših ulic v Sloveniji se je zgodilo nekaj velikega. Morda malce preveč dramatično napisan prvi stavek, pa vseeno. Zopet se nas je  (z)družilo kar precej ljubiteljev dobrega piva in tistih, ki verjamemo, da tudi v Sloveniji znamo narediti pivo s karakterjem.

2. Festival Mikropivovarjev / Piva

Ta festival je bil tudi prvi uradni obisk pivopivskega dogodka ekipe Pivopis.si #juhuhu #akcija 🙂

Skozi dvodnevni dogodek (vsi prisotni so navedeni tukaj) so se predstavile praktično vse naše craft pivovarne ter fantje iz Pivoljuba, ki so v Koper prinesli tudi kar nekaj odličnih piv iz različnih koncev Evrope. Poleg vseh njih, pa je bilo na festivalu mikropivovarjev tudi nekaj takih mojstrov, ki znajo bolj kot za pivo, poskrbeti za jedačo. In verjemite, ti so po kozarčku ali dveh dobrega piva, prišli še kako prav. Iz tistega konca ulice, kjer so pripravljali svoje dobrote, je namreč tako omamno dišalo, da so žejni kaj hitro postali tudi lačni.

festival piva

Težko je najti točko, ki je še bolj oddaljena od Kopra, kot je to sedež pivovarne Bevog. Toda, bili so tam!

Občasne dežne kaplje niso pokvarile vzdušja, točajem piva so le ponudile nekaj počitka, da so lahko še sami uživali v dobrem pivu. Hitro je zopet posijalo sonce in na ulico piva zvabilo ogrooomnooo število ljudi, ki se je v ozki ulici zdelo še večje. V pivu so uživali mladi, manj mladi, lokalci, tujci in praktično na vseh ustih se je kazal nasmeh, ki je še dodatno dokazoval dobro organiziran dogodek z raznolikimi vrstami super piva in dobre hrane.

Čevljarska ulica najbrž še nikoli ni bila tako živahna, kot v dneh festivala.

Čevljarska ulica najbrž še nikoli ni bila tako živahna, kot v dneh festivala.

Torej, dogodek je vsekakor uspel, pohvala organizatorjem (Bar Cameral) in vsem ostalim, ki so kakorkoli pripomogli, da se kultura pitja piva širi in da smo skupaj lahko preživeli prijeten vikend na obali!

Ste bili tam? Kako pa se je zdelo vam? Povejte nam na Facebooku in Twitterju!

Komentiraj

Your email address will not be published.