Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

[EKSKLUZIVNO] Poskusili smo najnovejše slovensko pivo – Starvation (Reservoir Dogs)

Pivovarna Reservoir Dogs je ena najnovejših pri nas. So tako imenovani “gypsy” pivovarji, kar pomeni, da se lahko selijo iz pivovarne v pivovarno in tam varijo pivo. Kljub tej možnosti, zaenkrat ostajajo zvesti Ajdovščini in tamkajšnjemu Gold Clubu. Slovenijo so zaenkrat navdušili z njihovim pale ale-om, ki sliši na ime Warrior ter IPA stilom piva imenovanim Grim Reaper. Že dalj časa se je napovedalo naslednje pivo v seriji, ki se bo jutri znašlo tudi na policah izbranih barov in beer shop-ov.

pivopis reservoir dogs starvation

Že danes pa vam lahko navlažimo brbončice, kajti ravnokar se okoli 10 cm od naše tipkovnice nahaja sveže odprta steklenica in natočen kozarec najnovejšega piva v Sloveniji – black imperial IPA, Starvation.

Lahko bi se prerekali ali je pivo zelo temno rjave ali črne barve, ampak se ne bomo. Nekoliko kremasto rjavkasta pena je zelo vztrajna in dolgotrajna, kar pivo naredi vizualno izjemno privlačno. Ob točenju je hitro jasno, da se fantje iz pivovarne Reservoir Dogs niso izneverili svoji politiki in tudi tokrat niso varčevali s hmeljem. Ime piva sicer namiguje na stradanje, toda če je hmelj vaša najljubša hrana, tukaj nikakor ne boste lačni. V nos hitro skočijo razni citrusi, borovci in grenivka. Ko opazimo najbolj očitno, pa se začnejo pred nami osamosvajati tudi nežne arome kave in čokolade. Nekje v ozadju morda tudi kanček karamele, a je precej zakrita. Priporočamo, da pivo pijete nekje na temperaturi okoli 10 stopinj, kajti takrat arome dodobra zaživijo.

Pivo ima simpatično 8% alkoholno stopnjo, ki pa je ne smemo podcenjevati. Okus je namreč gladek in dobro uravnotežen s sladom, tako da je alkohol v požirku komajda zaznaven. Grenkoba je seveda količini hmelja primerna, a kot rečeno, nikakor ni moteča in je lepo integrirana v celotno izkušnjo piva. Tudi v okusu, ki je dokaj suh, se pojavijo malce grenkobni atributi kave in jedilne čokolade. Karbonizacija je dokaj nizka, občutek v ustih je malenkost kremast. Pretežno suh pookus traja precej dolgo, prav tako se prijetna grenkoba še dolgo vali naokoli.

Imperial black IPA Starvation je zagotovo nekaj povsem novega pri nas. Če boste le imeli priložnost, poskusite. Imate prijatelja, ki še vedno prisega le na sprane in vodene okuse v pivu? Priporočamo šok terapijo s pomočjo peroralne uporabe omenjenega piva.

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!