Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

[EKSKLUZIVNO] Poskusili smo najnovejše slovensko pivo – Out of China (Pivovarna Pelicon)

Že preden je možno najnovejše slovensko pivo, ki nosi ime Out of China (ime izgovorite naglas in prisluhnite kako zveni kraj Ajdovščina, ko ga izgovorijo tujci) dobiti na prodajnih policah in v barih smo uspeli v roke dobiti nekaj steklenic. Zahvala za to gre seveda pivovarni Pelicon!

pivopis pelicon out_of_china

Takoj, ko odpremo steklenico in začnemo točiti pivo v kozarec, v nas butne vonj hmelja in tako Out of China hitro upraviči podatek, da gre za HOPPY red ale. Barva je morda nekoliko bolj jantarna kot rdeča.

Kot rečeno, vonj hmelja je vsekakor navdušujoč, v nosu nam zelo samozavestno začnejo  skakati razni citrusi, predvsem grenivka in limona, kaj kmalu pa nam na glavo pade še ravno prav zrela melona, ki lepo dopolnjuje celotno aromo.

Okus se začne malce bolj sladkasto, a se kmalu prelevi v grenko zverinico,  ki bo zelo blizu ljubiteljem IPA stila.

Morda bi pivo vizualno lepše zgledalo z malce več pene, ki se v tej fazi piva še zelo hitro skrije. Velika pohvala pa gre polnosti okusa, ki je zelo presenetljiv, glede na to, da se pivo ponaša z le 4,5% alkoholno stopnjo. Priporočamo, da ne pijete premrzlega in tako predvsem aromam pustite, da zaživijo v vsej svoji polnosti.

Želela sva narediti pivo z manj alkohola, ki bo še vedno postreglo s polnim telesom in okusom. Zaradi manjše alkoholne stopnje sva se velikodušno oddolžila s hmeljem. – Anita, Pivovarna Pelicon

P.S. Glede na to, da smo pivo poskusili nekaj dni pred optimalnim stanjem, seveda dopuščamo možnost, da se karakteristike do neke mere spremenijo.

 

 

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!