Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

[EKSKLUZIVNO] Poskusili smo najnovejše slovensko pivo – BATCH #50 (Reservoir Dogs)

Vedno smo izjemno veseli novih produktov naših pivovarn. Ko pa gre za stile pive, ki jih na našem tržišču zelo malo, je veselje še toliko večje. V teh dneh se je v našem poštnem nabiralniku znašlo najnovejše slovensko pivo, ki sliši na ime Batch #50 (imperial stout), prihaja pa iz pivovarne Reservoir Dogs.

pivopis reservoir dogs batch 50 imperial stout

Etiketa, ki obljublja 9% alkohola je začetek izjemno zanimivega popotovanja. Pivo je močne temnorjave barve in se bohoti z rjavkasto peno, ki je srednje obstojna. Arome hitro potrdijo, da je v steklenice resnično imperial stout, saj so pred našim nosom kar naenkrat vonjave, ki znajo miren decembrski večer še dodatno polepšati. Daleč najbolj prevladuje kakav, zazna pa se tudi suho sadje, kava in malce vanilije.

Pivo je polnega telesa, kar seveda pričakujemo od zvarka z 9% alkohola, in ima zelo svilnato teksturo, vendar kljub temu ohrani svojo pitnost, za kar je seveda zaslužna uravnoteženost s pravo količino hmelja. Potrebno je tudi omeniti, da je stopnja alkohola zelo diskretno zakrita. V pivu se torej občuti prijetno grenčico, v ozadju pa nas spremlja polna in kompleksna sladnost.

Batch #50 je pivo, ki je lepo zaokroženo v smiselno celoto. S svojo pitnostjo po eni strani, je dovolj dostopno za začetnike, s svojo kompleksnostjo po drugi strani, pa je to pivo, ki ga bodo cenili tudi zelo izkušeni ljubitelji piva.

Komentiraj

Your email address will not be published.