Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Dunajc, Vienna Lager

,

Klasični stil ležakov, ki dandanes redko najde pot v naša žejna grla. Pivo je dokaz, da so ležaki lahko kaj več kot samo brez barve in okusa. Ima čudovite arome po praženju, ki se v okusu samo še bolj razvijejo. niso pa naporne.

Način: BIAB in Allgrain
Stil: Vienna Lager

Specifikacije:

  • Količina: 28l
  • OG: 1.046
  • FG: 1.015
  • IBU: 24
  • ABV: 5%
  • SRM: 9
  • Učinkovitost drozganja 75%

Sestavine:

  • 4.5 kg Vienna
  • 0.5 kg Cara 45
  • 10g Taurus ali Magnum SI
  • 30g Savinjskega Goldinga
  • Saflager W-34/70
  • 6g/l Sladkorja za stekleničenje

Postopek:

Ves slad drozgamo na 66°C za 80min.
Na 60 min dodamo Taurus ali Magnum, Na 20, 5 in 0 minut dodamo 10g Savinjskega goldinga.

Fermentiramo 10 dni na 14 stopinj C, nato 3 dni na 20 stopinj C. Pretočimo v sekundarni fermentator in pustimo ležati vsaj 2 tedna pod 10 stopinj C, najbolje okrog 2 stopinj C. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici 4 tedne.

2 komentarja

Komentiraj to Davor Mismas Prekliči

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!