Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

DOBRODELNA DEGUSTACIJA: Pivo zvarjeno na Triglavu!

Dobrodelna degustacija bo potekala 1. oktobra od 15h dalje na Glavnem trgu v Mariboru, v okviru festivala Makro Beer Fest.

Uspelo je!

Že kar nekaj časa je minilo, odkar smo popolnoma utrujeni odložili naše težke nahrbtnike in kvasovkam prepustili vse vajeti. Priznati moramo, da smo tako v času fermentacije, kot tudi v času zorenja, pivo nekajkrat poskusili. No … Ni kazalo najbolje. Seveda je bil cilj celotne ekspedicije na vrhu naše najvišje gore zvariti pivo, nihče ni ravno imel v mislih, kako odlično pivo moramo zvariti, saj smo se zavedali, da so pogoji daleč od optimalnih.

Vseeno pa se je ponovno izkazalo dejstvo, ki ga tako pogosto izpostavimo tudi na naših tečajih. Če kvasovkam pustiš dovolj časa, bodo običajno za večino manjših težavic poskrbele same. Tudi tokrat se je zgodilo ravno to, saj lahko z veseljem povemo, da je pivo postalo povsem korektno in pripravljeno za degustacijo.

Dobrodelna degustacija

Naša Triglavska zgodba je požela kar precej zanimanja, zato smo se odločili, da želimo dano pozornost obrniti tudi v nekaj družbeno koristnega. V soboto, 1. oktobra bomo na festivalu piva v Mariboru (Makro Beer Fest) ob 15:00 odprli prvo pivo, ki nosi ime Triglavska Šerpa. Takrat bomo tudi uradno začeli z dobrodelno degustacijo, ki bo predvidoma trajala od 15:00 – 16:30, oziroma dokler bo na voljo pivo, ki pa je seveda v zelo omejenih količinah.

Celoten izkupiček dobrodelne degustacije bo doniran projektu Botrstvo v Sloveniji, ki deluje pod okriljem ZPM Ljubljana Moste-Polje in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrokom in mladostnikom, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in spodbudo.

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!