Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Cheesecake z malinami

Potrebujemo:

Malinov preliv

  • 350 g svežih malin
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 40 ml vode
  • 2 žlici sladkorja

Nadev

  • 1 vrečka želatine v prahu
  • 250 ml sladke smetane
  • 1 žlica sladkorja
  • 400 g kremnega sira
  • 50 ml limoninega soka
  • 80 g sladkorja v prahu

Piškotno dno

  • 200 g mandljevih (ali kakšnih drugačnih) piškotov
  • 50 g olupljenih mandljev
  • 1,5 žlice sladkorja
  • 90 g masla

sss

Priprava:

Maslo raztopimo in nekoliko ohladimo. V mešalniku drobno zmeljemo piškote, mandlje in sladkor in zmešamo s stopljenim maslom. Vse skupaj dobro pregnetemo.

Dno okroglega pekača za torte (premera 22 cm) obložimo s papirjem za peko, nato pa ga dobro namažemo z maslom. Dno in obod pekača obložimo s pripravljeno piškotno maso. Pekač postavimo v hladilnik.

Želatino namočimo v hladni vodi in pustimo stati 10 minut, da želatina nabrekne. Smetano skupaj s sladkorjem čvrsto stepemo. V večji skledi zmešamo kremni sir, sladkor v prahu in limonin sok. V zmes počasi vmešamo stepeno smetano.

Ko želatina nabrekne jo v manjši kozici na šibkem ognju počasi segrejemo, da se razpusti. Pazimo, da ne zavre! Tekočo želatino vmešamo v zmes kremnega sira in stepene smetane. Iz hladilnika vzamemo pekač in pripravljen nadev vlijemo na piškotno podlago. Pekač rahlo potresemo, da se nadev enakomerno razporedi. Pekač prekrijemo s plastično folijo in shranimo v hladilnik, da se nadev nekoliko strdi (približno za eno uro).

Sveže maline preberemo, očistimo in po potrebi na hitro oplaknemo pod tekočo vodo. Nekaj malin prihranimo za okrasitev, preostale pa stresemo v kozico. V lončku zmešamo jedilni škrob, vodo in sladkor ter mešanico vlijemo v kozico z malinami. Maline med mešanjem zavremo, odstavimo in preliv ohladimo.

Pekač s torto vzamemo iz hladilnika in po nadevu prelijemo ohlajen malinov preliv. Na koncu torto okrasimo s prihranjenimi malinami in postavimo nazaj v hladilnik, da se dobro ohladi, nadev pa povsem strdi (še za približno 3 do 4 ure).

Ohlajeno torto previdno ostranimo iz pekača in položimo na servirni krožnik. Razrežemo jo na poljubno velike kose in postrežemo.

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!