Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Cheeseburger z gorgonzolo

Potrebujemo:

  • 60 dag ne preveč puste mlete govedine
  • 1 rdeča čebula
  • par listov zelene solate ali rukola
  • 2 paradižnika
  • tabasco omaka
  • 1 žlica gorčice (senfa)
  • 4 bombete za burgerje
  • 4 rezine gorgonzole
  • olje, sol, balzamični kis

jkl
Priprava:

Mleto meso rahlo pregnetemo, ga razdelimo na 4 dele in oblikujemo burgerje. Postavimo na hladno za eno uro. Medtem dobro segrejemo žar (ali žar ponev) in pripravimo priloge. Čebulo narežemo na tanke obročke, malo posolimo in rahlo okisamo ter dobro zmešamo. Solato narežemo na širše trakove. Paradižnik narežemo na rezine.

Na vroč žar položimo z oljem pomazane uležane burgerje, jih posolimo in popopramo. Pečemo jih par minut na eni strani in nato obrnemo. Popečeno stran premažemo z mešanice gorčice in tabasca. Po parih minutah burgerje ponovno obrnemo in še drugo stran premažemo z mešanico gorčice in tabasca. Minuto pred koncem peke na burgerje položimo sir in jih pokrijemo, da se sir lepo stopi. Ko so burgerji pečeni, jih preložimo na krožnik in pokrijemo za par minut. Prerezane bombete premažemo z margarino in jih na hitro popečemo..

Burgerje zložimo: polovica bombete, solata, paradižnik, čebula, burger, druga polovica bombete. Dober tek!

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!