Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Čebulna juha s pivom

Zopet smo za vas pripravili nekaj okusnega. V približno 30 minutah lahko s tem receptom nahranite 4 lačne ljudi. Obetavno, kajne? Recept je zelo primeren tudi za začetnike.

Sestavine:

  • Dobro slovensko craft pivo, ki nima veze z receptom, ampak smo prepričani, da bo prijalo ob kuhi
  • 50 dag čebule
  • 0.3 dl temnega piva, ne pregrenkega in premočno hmeljenega
  • 0.5 žlice rjavega sladkorja
  • 1.5 dl jušne osnove ali ena jušna kocka
  • Sol in črni poper
  • Oljčno olje
  • 4 rezine francoske štruce
  • 10 dag sira

cebulna-juha-s-pivom-3-pivopis

Postopek:

  1. V večjem loncu na oljčnem olju in sladkorju pražimo na kolobarje narezano čebulo 15 minut pri srednji moči
  2. Ko čebula lepo porjavi zalijemo z jušno osnovo in pivom
  3. Solimo in popramo
  4. Kuhamo še 15 minut
  5. Proti koncu popočemo rezine francoske štruce in obilno posujemo s sirom, kruhek dodamo v krožnik
  6. Po želji se lahko juho tudi vlije v primerno posodo, doda kruhek in gratinira 10 minut

 

Komentiraj

Your email address will not be published.