Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Bohemski spev – Bohemian Pilsner

Češki lagri se od nemških razlikujejo predvsem po svoji polnosti ter kompleksnejšem okusu. Sveže, srednje hmeljano in grenko pivo, kot vsi lagri namenjeno gašenju žeje, s svojo polnostjo ne razočara niti zahtevnejših pivcev piva.

Način: BIAB in Allgrain
Stil: Bohemian Pilsner

Specifikacije:

  • Količina: 23l
  • OG: 1.051
  • FG: 1.011
  • IBU: 33
  • ABV: 5.2%
  • SRM: 3
  • Učinkovitost drozganja 75%

Sestavine:

  • 3.7 kg Pilsner
  • 0.2 kg Dextrine Malt
  • 0.2kg Biscuit
  • 25g Bobek
  • 90g Golding
  • M84 Bohemian Lager – Mangrove Jack’s
  • 6.5g/l Sladkorja za stekleničenje

Postopek:

Ves slad drozgamo na 66°C za 90min.
Na 60 min dodamo ves ves Bobek. Potem pa na 30,10 in 0 minut dodamo po 30g Goldinga.

Fermentiramo 10 dni na 12 stopinj C, nato 3 dni na 18 stopinj C. Pretočimo v sekundarni fermentator in pustimo ležati vsaj 4 tedne pod 10 stopinj C, najbolje okrog 2 stopinj C. Pivo bo bistveno boljše če lahko podaljšamo zorjenje v sekundarnem fermentorju na 6 do 10 tednov. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici 3 tedne.

7 komentarjev

Komentiraj to Davor Mismas Prekliči

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!