Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Sproščeno kot v domači dnevni sobi – Bar Cameral, Koper

V septembru je med ljubitelji dobrega piva potekalo glasovanje za najboljši bar v kategoriji Ljubljane in v kategoriji ostale Slovenije. V prvi kategoriji je slavil ljubljanski Sir Williams pub, v slednji pa bar Cameral iz Kopra.

Obisk zmagovalnega bara iz Kopra je bil idealen povod za obisk tega obalnega mesta, kjer se kultura pitja piva izjemno hitro razvija. Ena izmed gonilnih sil mikropivovarske revolucije v tem delu Slovenije je vsekakor bar Cameral.

pivopis bar cameral koper

Lociran v  eni najožjih ulic v Sloveniji (Čevljarska), Cameral dopoldanskih obiskovalcem nudi prijeten kotiček, kjer lahko v miru spijejo kavo. Tistim, ki v ulico zaidejo malce kasneje, pa predstavlja nostalgičen prostor, kjer se zbirajo ljubitelji tekočega zlata.

pivopis bar cameral koper

Foto: Jaka Ivančič

“Največ stočimo piva Tak iz pivovarne Bevog, ki je izjemno priljubljena tudi v naših koncih”, nam ob sproščujoči glasbi skupine Manu Chao v ozadju, zaupa Nina, ki skupaj s Polono tvori odlični dvojec, ki vodi bar in skrbi, da poleg pivskih (podpisali sta se tudi pod organizacijo Festivala Mikropivovarjev v Kopru), ne manjka tudi kulturnih in kulinaričnih dogodkov ter aktivnosti.

pivopis bar cameral koper nina polona

Izbira piva v lokalu je zelo solidna in zaenkrat še povsem zadošča željam in potrebam svojih gostov. Poleg slovenskih piv (Bevog, Pelicon) si lahko zaželite tudi razne klasike iz Nemčije (Weihenstephan, Mahr’s Bräu, …), Anglije (Fuller’s, Young’s, …), Belgije (Chouffe, Chimay, …) in ZDA (Founders, Sierra Nevada). Če pa med uživanjem v vašem najljubšem pivu postanete lačni, priporočamo odlični pikantni bakalar!

bevog bar cameral koper pivopis

Če se boste potepali v tistem koncu, sedaj veste kam na pivo! Ste že bili v Cameralu? Delite vaše vtise z nami na Facebooku in Twitterju!

P.S. Kmalu sledi tudi predstavitev zmagovalca v kategoriji Ljubljane – Sir Williams pub!

Komentiraj

Your email address will not be published.