Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Ameriški krofi s pivom

Krofi enkrat letno povsem zasenčijo vse ostale sladice, z veseljem pa se jih poslužimo tudi takrat, ko ni februar. Tokrat smo poskrbeli za okusen recept za krofe, ki pa vsebuje še nekaj zanimivih dodatkov, vključno seveda s pivom.

Sestavine

  • 180 g moke
  • 75 g sladkorja
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ščepec muškatnega oreška
  • 1čajna žlička cimeta
  • ščepec soli
  • 2 jajci
  • 100 ml piva (naj bo svetlo, ne preveč hmeljeno pivo – lager, pšenično, …)
  • 4 čajne žličke (ohlajenega) stopljenega masla

Beer-Doughnuts

  1. Segrejte pečico na 190°C. Stopite maslo in pustite, da se ohladi. Vse suhe sestavine zmešajte v večji posodi.
  2. V drugi posodi dobro zmešajte jajca, maslo in pivo. Z maslom namastite posodo za peko krofov.
  3. Mešanico iz druge točke zlijte v mešanico iz prve točke in dobro zmešajte. Posodo s testom pokrijete in postavite za pol ure v hladilnik.
  4. Z žlico nadevaš maso v namaščene modele za krofe in napolneš.
  5. Pecite okoli 15 minut v pečici.
  6. Pustite, da se krofi ohladijo in jih po želji posujte s sladkorjem v prahu.

Komentiraj

Your email address will not be published.