Krofi enkrat letno povsem zasenčijo vse ostale sladice, z veseljem pa se jih poslužimo tudi takrat, ko ni februar. Tokrat smo poskrbeli za okusen recept za krofe, ki pa vsebuje še nekaj zanimivih dodatkov, vključno seveda s pivom.
Sestavine
- 180 g moke
- 75 g sladkorja
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- ščepec muškatnega oreška
- 1čajna žlička cimeta
- ščepec soli
- 2 jajci
- 100 ml piva (naj bo svetlo, ne preveč hmeljeno pivo – lager, pšenično, …)
- 4 čajne žličke (ohlajenega) stopljenega masla
- Segrejte pečico na 190°C. Stopite maslo in pustite, da se ohladi. Vse suhe sestavine zmešajte v večji posodi.
- V drugi posodi dobro zmešajte jajca, maslo in pivo. Z maslom namastite posodo za peko krofov.
- Mešanico iz druge točke zlijte v mešanico iz prve točke in dobro zmešajte. Posodo s testom pokrijete in postavite za pol ure v hladilnik.
- Z žlico nadevaš maso v namaščene modele za krofe in napolneš.
- Pecite okoli 15 minut v pečici.
- Pustite, da se krofi ohladijo in jih po želji posujte s sladkorjem v prahu.
Komentiraj