Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Akademija piva

Naša ekipa je z izobraževanji na področju piva začela nekaj manj kot 2 leti nazaj. V tem času smo spoznali res ogromno zanimivih, prijetnih in nadebudnih ljubiteljev piva. Naših izobraževanj, predvsem za področje domačega pivovarstvo, se je v tem času namreč udeležilo več kot 800 oseb, katerih večina sedaj tudi redno vari domače pivo.

V zadnjem obdobju pa se je interes po bolj splošni izobrazbi o pivu močno povečal. Nekateri preprosto nimajo časa ali volje variti piva doma, vseeno pa si želijo svoje znanje o pivu močno nadgraditi. Veliko naših udeležencev tečajev je izpostavilo, kako frustrirajoče je že to, ko sam nimaš dovolj znanja, da bi v lokalu/trgovini izbral ustrezno pivo zase, obenem pa tudi prodajalci/natakarji mnogo premalo vedo o pivu, da bi znali kvalitetno pomagati. Običajno odzdravijo le s kakšnim: “hm, ne vem, tega modrega se največ proda”.

Odločili smo se, da pripravimo nov sklop tečajev oziroma nekakšno šolo piva, ki je namenjena vsem, ki preprosto želijo pivo bolje spoznati. To velja tako za entuziaste, kot tudi za vse, ki delujejo v gostinstvu. Kot vsi naši tečaji so tudi ti interaktivni, kjer na podlagi teoretske osnove, praktičnih primerov in seveda lastnih zaznav skozi vodene degustacije pojasnimo ključne stvari, ki jih kot ljubitelji piva morate vedeti.

Ob vzpostavitvi novega sklopa tečajev pa smo tečaje za domače pivovarje in tečaje o poznavanju piva združili pod eno streho in nastala je AKADEMIJA PIVA.

Vse podrobnosti in več informacij o akademiji piva najdete TUKAJ.

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!