Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

7 prepričljivih razlogov za pitje piva

Kot, da rabimo še dodatne razloge, da pijemo pivo, kajne? Pa vseeno, glede na to, da je pivo ena najbolj priljubljenih pijač na svetu, je prav, da poznamo njegove  lastnosti, ki se jih marsikdo ne zaveda.

pivopis pivo

1. Vitaminska bomba

Pivo vsebuje vitamine skupine B (B1, B2, B3, B6), magnezij, kalij, železo in cink. Pivo pa je na tem področju še bolj izraziti zmagovalec, če ga primerjamo z drugimi alkoholnimi pijačami, kot sta vino in žganje, ki sta mnogo bolj skopa pri vsebnosti vitaminov.

2. Hidrira bolj kot voda

Raziskava, ki so jo opravili v na univerzi v Španiji je dovolj zgovorna. V kolikor po naporni športni vadbi spijemo 0,5L piva, nas to bolj rehidrira kot denimo 0,5L same vode.

3. Sprošča

Pri tem precej veliko vlogo igrajo prej omenjeni B vitamini, prav tako pa svoje naredi tudi hmelj, ki velja za naravno uspavalo. Mleko je preteklost. Naslednjič, ko boste torej imeli težave s spanjem, veste kaj storiti.

4. Zdravje srca

Znanstveniki so odkrili, da pivo zelo blagodejno vpliva na pretok krvi in niža raven zloglasnega holesterola. Študije kažejo rahlo izboljšanje srčnožilnega sistema že 2 uri po spitem pivu.  Še en dokaz, da ko rečemo “na zdravje”, vemo kaj govorimo.

5. Močne kosti

Pivo ima visoko vsebnost silicija, ki je eden ključnih elementov, ki skrbijo za zdrave in močne kosti. Dokazano lahko pomagajo tudi proti osteoporozi. Piva tipa ale in nasploh piva, z večjo vsebnostjo slada, so na tem področju v prednosti.

6. Viša kreativnost

Najboljše ideje se zgodijo, ko so naši možgani sproščeni. To je lahko med tuširanjem, preden zaspimo, ali pa takrat, ko si malce pomagamo s pivom. Študije dokazujejo, da so se ljudje, ki so med raziskavo spili pivo, v reševanju nalog kar 40% bolje odrezali od tistih, ki niso pili ničesar. Naključje? Najbrž ne.

7. Zbližuje

Pivo sprosti. Je odličen socialni lubrikant, ki že v zmernih količinah na nas deluje zelo blagodejno. Pivo je pijača, ki se načeloma pije počasi, zato imamo ob tem dovolj časa za legitimen pogovor o simpatični natakarici, kako rešiti svet ali pa se ob pivu s kolegom končno uspemo dogovoriti, da je bila enajstmetrovka dosojena neupravičeno.

pivopis pivo

Vse zgoraj naštete izjemne lastnosti piva delujejo le ob predpostavki, da ne pretiravamo. Zmerno pitje kvalitetnega piva je zakon! Na zdravje!

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!