Vsi vemo, da je pivo ena najmogočnejših pijač na svetu. Toda, ali res vemo kaj vse zmore poleg tega, da je izvrstna pijača? Za vas smo pripravili seznam uporabnih in zanimivih, nekoliko bolj alternativnih načinov uporabe piva.
1. Pivska kopel
Zakaj bi se kopali v vodi, če se lahko v pivu? Kopel s pivom naj bi imela zelo zdravilne učinke, najraje pa se tega poslužujejo naši severni sosedi Avstrijci in pa Čehi, ki premorejo kar nekaj zdravilišč, ki ponujajo tovrstne storitve.
2. Gašenje požara
Seveda od piva ne moremo ravno pričakovati, da nadomesti gasilni aparat. Vseeno pa je pivo pretežno sestavljeno iz vode in v kolikor se znajdete v situaciji, da se kažejo zametki požara, so navodila za uporabo tega pivskega gasilnega aparata seveda precej preprosta. Pretresti in poškropiti.
3. Marinada
Pivo vsebuje določene kisline, ki izvrstno služijo pri mehčanju mesa. Pri tem pa pivo mesu ne bo toliko spremenilo okusa kot denimo pri nekaterih marinadah na vinski osnovi ali marinadi na osnovi kisa. Z vilico prebodite meso, ga položite v plastično posodo in dolijte pivo ter pustite v hladilniku vsaj nekaj ur.
4. Šampon za lase
Vitamina H in B6 v pivu bosta preprečila izpadanje las pri koreninah, spodbujala bosta naravno obnovo las in zmanjšala delovanje žlez lojnic (mastni lasje). Približno 1,5 dl piva povrete v manjši posodi, tako da se prostornina tekočine zmanjša na četrtino. Tako izparite alkohol, ki preveč izsuši lasišče. Pustite, da se ohladi, zmešajte s svojim običajnim šamponom in uporabite. Obstaja pa tudi že tovarniško pripravljen šampon iz piva.
5. Sprostitev stopal
Izpraznite dve pločevinki v posodo in vanj namočite svoji utrujeni stopali. Ledeno mrzlo pivo z obilico ogljikovega dioksida učinkuje izredno poživljajoče. Priporočamo uporabo cenejšega piva v vedru in bolj kvalitetnega za pitje ob omenjenem sproščanju.
6. Riž s pivom
Če želite nekoliko popestriti dolgočasen okus riža, poskusite ga skuhati v pivu. Najprej ga dobro splahnite z vodo. Dajte ga v posodo in notri zlijte pivo. Eno pivo je dovolj, priporočamo pa uporabo temnega piva (stout, rjavi ale, temni lager …). Ko pivo začenja vreti, zmanjšajte jakost, pokrijte posodo in ga počasi kuhajte približno 20 minut.
Imate tudi vi v rokavu kakšen zanimiv način uporabe piva? Delite ga z nami na Facebooku in Twitterju!
Komentiraj