Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

5 najbolj znanih piv na svetu, ki pa ne obstajajo

Svet zabavne industrije je odraz kulture v kateri živimo. Priljubljene TV serije, ki si jih lahko ogledamo  na naših televizijskih zaslonih ali preko svetovnega spleta so sestavni del le-tega. In ker je pivo velik del naše kulture, ga imajo radi tudi naši najljubši junaki iz malih zaslonov. Domišljija ustvarjalcev TV serij ne pozna meja, zato so si zamislili kar nekaj zanimivih fiktivnih piv, ki jih naši junaki preprosto obožujejo.

Spoznajte 5 najbolj znanih izmišljenih piv iz priljubljenih ameriških serij.

Duff Beer

Vsak od nas je zagotovo že slišal za kultno ameriško serijo o rumenih risanih junakih The Simpsons iz mesta Springfield. Zato zagotovo veste, da je vsem dobro poznani Homer Simpson veliki pivec piva. Njegovo najljubše pivo Duff Beer velja za enega najbolj svetovno prepoznanih fiktivnih piv na svetu. Uvrstimo ga lahko med lahke ameriške lagerje, ki vladajo oglaševalskemu prostoru tako v ZDA, kot tudi Springfieldu, kjer Duff promovirajo na vsakem koraku.

Zaradi globalne prepoznavnosti serije The Simpsons so številne pivovarne želele pridobiti uradne pravice za varjenje Duff piva, vendar idejni oče serije Matt Groening tega nikoli ni dovolil.To pa ni ustavilo nekaterih pivovarn, ki poskušajo znamko Duff prodajati brez uradnega dovoljenja.

duffman-550x390

Heisler Beer

Morda boste rekli, da ste za to pivo slišali prvič. Vendar pozor, Heisler pivo se pojavlja v številnih ameriških serijah in filmih. Velja za najbolj uporabljeno fiktivno znamko piva v Hollywoodu. Heisler Beer boste zasledili v številnih serijah, ki si jih je mogoče ogledati tudi pri nas. Te so med drugim tudi:  How I Met Your Mother, CSI, Desperate Housewives, Happy Endings, Heroes, Bones, My Name Is Earl, New Girl, Superbad in Weeds.

Naslednjič, ko boste gledali svojo najljubšo serijo, pozorno spremljajte s katerim pivom nazdravljajo vaši najljubši junaki, saj je velika verjetnost, da bo to ravno Heisler Beer.

6335851904_d79479f4af_o

Dharma Initiative Beer

Ko se po letalski nesreči znajdeš na skrivnostnem rajskem otoku polnem nenavadnih stvari, brez možnosti rešitve, verjamemo, da najbolj prija, da se usedeš na plažo in odpreš mrzlo pivo. In glej ga zlomka, ravno to se je zgodilo likom v priljubljeni skrivnostni seriji Lost. Po mesecih prehranjevanja s kokosi in banami so naleteli na pivo Dharma Initiative, ki je ostalo na otoku še iz 70-ih let, ko so na otoku znanstveniki izvajali različne Dharma teste.

Verjetno edina sporna stvar, ki bi nas prepričala, da tega piva ne bi poskusili, je dejstvo, da je v pločevinki na soncu mirovalo vsaj tri desetletja.

DHARMA_beer

Romulan Ale

Tudi v prihodnosti bo pivo zelo popularno. Vsaj sledeč po futuristični svetovno znani seriji Star Trek, ki je skozi desetletja navduševala staro in mlado s svojo vizijo medgalaksijskega potovanja po vesolju.

V številnih upodobitvah serije Star Treka se kot priljubljena osvežitev redno pojavlja Romulan Ale. Svetlo modro pivo, ki so ga stregli v vseh znanih galaksijah ima bojda toliko alkohola, da ga je prepovedala celo Mednarodna Federacija Planetov. Kljub temu je Romulan Ale ostalo zelo iskano pivo, ki so ga morale posadke Star Trek serij največkrat naročiti kar “pod šankom”.

Star_Trek_VI_Romulan_Ale

Schraderbräu

Nedvomno ena najboljših serij vseh časov Breaking Bad ima med svojimi glavnimi junaki strastnega domačega pivovarja. Posebni agent Hank Schrader vari in stekleniči svoje pivo kar v domači garaži.  Njegova žena Marie nikoli ni povsem razumela, kako lahko Hank porabi toliko prostega časa za varjenje svojega piva. Za potrebe lastne promocije Schraderbräu je Hank celo oblikoval logotip in jih pakiral v zaboje po 6 steklenic.

Če ste tudi vi domači pivovar, zagotovo dobro veste, koliko časa in ljubezni je potrebno, da lahko svoje pivo ponosno ponudite svojim prijateljem. Hank ima svoje pivo zagotovo še raje kot svojo zbirko kamnov, oprosti Hank, mineralov.

schraderbra5

One Comment

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!