Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

5 načinov za odkrivanje novih piv

Ponudba piva iz dneva v dan narašča, kar je odlično za vse nas, ki imamo radi drugačna piva. Piva, ki odstopajo od tistih, ki jih pije velika večina svetovnega prebivalstva. Rast ponudbe craft pivovarjev predstavlja alternativo multinacionalkam ter ostalim makropivovarnam, ki iz dneva v dan proizvajajo na stotine tisoče litrov. Torej kako najti pivo, ki je tisto naslednje, ki vas bo navdušilo?

tisto pravo pivo

RAZIŠČITE SVOJ OKUS ZA PIVO

Kaj vam je trenutno všeč v pivu? Grenkoba? Arome banan? Okus karamele?  Z raznovrstno ponudbo je craft pivovarstvo nedvomno tisto, ki lahko izpolni vse vaše želje v iskanju ultimativnega piva. Bolj kot boste razumeli svoj okus za pivo, lažje boste našli tisto pravo pivo zase. Seveda pa velja, da se nikar ne bojte poizkušati. Morda vam kisla piva trenutno ne dišijo, ko pa si boste svoj spekter dopustnih okusov in arom razširili, bo to morda postal vaš najljubši tip piva.

POSKUSITE NEKAJ NOVEGA

Zdaj, ko veste kaj pri pivu vam ugaja, poskusite nekaj novega. Ko greste na pivo, naročite nekaj, kar do takrat še niste. Tako imate večje možnosti da najdete nekaj, kar vas bo presenetilo. Drznite si poskusiti stil, za katerega niste prepričani, da vam je sploh všeč. In tako se bodo vaša obzorja še razširila. Tudi če ste poskusili stil piva, ki vam ni ustrezal, to še ne pomeni, da naslednje pivo iz tega stila ne bo popolnoma drugačno. Če vzamemo za primer IPA stil… IPA pivovarja X se lahko neverjetno razlikuje od tistega, ki ga je zvaril pivovar Y. Le pogumno.

POGOVARJAJTE SE

Kaj je boljšega, kot debata o različnih vrstah piva? No, pokušanje piva, seveda. Nato pa le izmenjajte vtise o pokušenih pivih s svojimi prijatelji. Opišite jim, kaj je tisto, kar za vas naredi pivo dobro. In morda boste skozi pogovor odkrili piva, ki izpolnjujejo vaše kriterije, pa jih še niste imeli možnost poskusiti. Če se vaši prijatelji ne spoznajo na pivo, enostavno najdite nove. Šala.  Zanimivi članki in razne spletne strani so dandanes lahko dostopne, na voljo pa so tudi zanimive aplikacije kot je Untappd in pa Ratebeer, da preverite, kaj si o pivu mislijo tisti, ki so ga že poskusili pred vami.

FESTIVALI PIVA

Naslednja odlična priložnost, kjer se lahko družite s številnimi piv(ovar)skimi navdušenci. Naši craft pivovarji skozi vse leto pridno sodelujejo na številnih festivalih, katerih število iz leta v leto narašča. Počasi, a vztrajno, se pivovarstvo širi v praktično vse regije naše ljube Slovenije. Naj vam ne bo nerodno ponudnike piva pocukati za rokav in vprašati kaj več o njihovih pivih. Ponavadi so pripravljeni na pogovor in vam bodo z veseljem postregli s številnimi zanimivimi informacijami o svojih stvaritvah. Vse navedeno velja tudi za tujino. Ob naslednjim oddihu obiščite katerega izmed craft barov in presenečeni boste, kako širok je ta naš svet piva.

PIVSKE DEGUSTACIJE IN KULINARIČNI DOGODKI S PIVOM

Vodene pivske degustacije so idealna priložnost za okušanje večjega števila različnih piv, skozi katero vas vodi strokovnjak. Ali pa se udeležite dogodkov, kjer se hrana kombinira z vrhunskim pivom.  Če se želite udeležiti katerega izmed takih dogodkov v naši organizaciji, nas le budno spremljajte na Facebooku, Twitterju ali pa se prijavite na obveščanje tukaj. Morda bomo prav kmalu že v vašem kraju.

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!