Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

10 svetovnih mest, kjer je pivo najcenejše

Prihaja čas počitnic in dopustov. Mnogo nas je takih, ki nam pivo predstavlja precej pomemben del dopusta. Sanjske plaže so sanjske šele takrat, ko nas v bližnji senci čaka tudi hladno pivo. Poletno raziskovanje prestolnic, muzejev in katedral tudi terja svojo nagrado – hladno pivo.

Ekipa spletnega portala za popotnike Go Euro je pred kratkim pripravila seznam mest, kjer je pivo najcenejše.  V raziskavo so tako vključili povprečno ceno za lokalno 0,33L pivo. Nekatera imena mest na seznamu so nekoliko presenetljiva, predvsem imamo v mislih Dublin, kjer se je bržkone potrebno močno potruditi, da najdeš pivo po ceni, ki je zapisana spodaj.

pivopis pivo

Najcenejše pivo je glede na raziskavo moč dobiti v Varšavi, kjer ljubitelji piva resnično pridemo na svoj račun, saj je za malo pivo potrebno odšteti le 80 centov. Le nekaj centov pa zaostaja Berlin, ki je prav tako izjemno prijazno do denarnic pivopivcev.

Torej, če se boste slučajno pri izbiranju vaše naslednje destinacije ozrli tudi na ceno lokalnega piva, je spodaj seznam najbolj priporočljivih mest.

  1. Varšava (0,80€)
  2. Berlin (0,83€)
  3. Praga (0,94€)
  4. Lizbona (0,98€)
  5. Dublin (0,98€)
  6. Mexico City (0,99€)
  7. Bogota (1,03€)
  8. Budimpešta (1,04€)
  9. Madrid (1,07€)
  10. Amsterdam (1,08€)

V kratkem sledi tudi prispevek o mestih, kjer pa je za kozarec piva potrebno odšteti največ.

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!