Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

10 nasvetov, kako “preživeti” festival piva

Kultura pitja piva v Sloveniji raste iz dneva v dan in temu primerno se pri nas pojavlja tudi vedno več festivalov piva. Nekateri od njih postajajo celo tradicionalni. Seveda se jih kot veliki ljubitelji piva udeležujemo tudi člani ekipe Pivopis in z vami želimo deliti nekaj nasvetov kako brez nepotrebnih težav, kvalitetno uživati.

11140210_756506027801290_3175105207868570797_o

1. Pridite med prvimi

Ob odprtju festivala ponavadi še ni veliko ljudi, zato vam na začetku ne bo potrebno stati v dolgih vrstah. Prve mirne trenutke festivala lahko izkoristite za sproščen in izčrpen pogovor s pivovarji, saj bodo ti imeli veliko več časa za predstavitev svojih stvaritev.

2. Redno pijte vodo in jejte

Med degustacijami različnih vzorcev ne pozabite redno piti vodo in vsaj enkrat na festivalu prigriznite mastnemu obroku, kot so vedno priljubljeni burgerji ali kaj podobnega. Poskusite poiskati pravo kombinacijo okusov. Tudi grisini, slane preste in siri so prava ideja, saj so odlični prigrizki za nevtraliziranje okusov.

3. Začnite z nizko alkoholnimi pivi

Nikoli, ampak res nikoli ne začnite svoja okušanja z močnimi pivi, ki imajo visoko stopnjo alkohola. Svojo gurmansko degustacijo pivskih zvarkov si organizirajte pametno in začnite z lahkotnimi pivi, nato pa lahko okuse stopnjujete.

4. Oblečite se primerno

Zaradi nenehnega spreminjanja vremena nikoli nemorate biti popoloma prepričani kako se bo dan končal ali kako dolgo v noč se bo dogodek zavlekel. Zato vam priporočamo, da se udobno oblečete. Izogibajte se svetlim oblačilom, saj se lahko mimogrede polijete ali vas polijejo drugi. Ker boste veliko stali se udobno obujte, dekletom pa preventivno odsvetujemo visoke pete. Zaradi udobja, pa tudi ker si na festivalih piva, pivo zasluži vso pozornost (smeh).

5. Pogovorite se s pivovarjem

Glavni vir koristnih informacij so pivovarji sami. Ravno oni vedo, kaj je tisti dan najnovejše in najboljše na dogodku. Z veseljem bodo stopili v pogovor z vami in vam predlagali specialiteto dneva. Najverjetneje boste izvedeli tudi kakšno od zgodb, kako je to ali ono pivo sploh prišlo na svet. Na slovenskih festivalih se redno pojavlja tudi naša ekipa, zato za vaše naslednje pivo vprašajte kar najbližjo osebo, ki nosi črno Pivopisovo majico.

6. Uporabljajte družbene medije

Redno spremljajte zapise uporabnikov na socialnih omrežjih kot so Twitter, Facebook, Instagram in Untappd. Preko omenjenih portalov boste lahko izvedeli kaj je vredno poskusiti,  kaj se dogaja na festivalu in česa ne smete zamuditi pod nobenim pogojem.

7. Manj je več

Pri degustaciji piv ne pretiravajte s količino piva v kozarcu. Raje si natočite samo vzorec vsakega. Tako bo ostalo več prostora za številne različne znamke in vrste piva, ki jih premorejo na dogodku.

8. Povabite prijatelja

Več vas bo, bolj bo zabavno. Vztrajajte in s seboj pripeljite prijatelja, ki se še vedno trmasto drži pri pitju samo ene vrste piva. Predstavite mu svet neverjetnih okusov, ki jih lahko doživite z neprestanim odkrivanjem novih unikatnih načinov izdelave piva.

pivopis prijatelji

9. Pripravite gotovino

Na pivskih festivalih, ki se trenutno odvijajo pri nas, z bančno kartico ne boste prišli daleč. Zato vedno poskrbite, da s seboj vzamete dovolj gotovine , ki jo boste nato lahko zamenjali za festivalske kupone.

10. Ne uporabljajte lastnega prevoznega sredstva

Le malo zdrave pameti je potrebno, da upoštevate ta nasvet, vendar menimo, da ga je pomembno še dodatno izpostaviti. Za varno pot domov po dogodku polnem neverjetnih okusov in zabavnih trenutkov uporabite javni prevoz, ustavite najbližji taksi ali nahecajte enega od vaših prijateljev, da bo cel večer nazdravljal z brezalkoholnim maltom.

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!