Pšenično nemško pivo svetle barve, polnega telesa, z značilnim okusom po banani ter visoko stopnjo karbonizacije. Glede na nemške pivovarske standarde mora to pivo vsebovati najmanj 50% pšenice v svoji sladni osnovi.
Tehnične lastnosti
Organoleptika
Aromo sestavljajo močni fenoli ter sadni estri, ki dajo pivu aromo banane. Hmelja skoraj ne zaznamo, je pa moč zaznati aromo pšenice. Nekatere izvedenke tega stila dodatno začinijo z vanilijo, katero v takšnih primerih lahko identificiramo. Barva sega od slamnato rumene do zlate, pena pa je zelo obstojna, kar je tudi zaščitni znak pšeničnih piv. Telo je motno zaradi visoke prisotnosti beljakovin iz pšenice. Poleg že opisanih arom se te ponovijo tudi ob požirku, telo je polno, kremasto, karbonizacija visoka, s suhim zaključkom. Povečano sladkobo pripisujemo pomanjkanju grenkobe hmelja.
Ta osvežujoči stil je s svojim banana okusom dokaj unikaten.
Komentar
Za piva tega stila velja, da naj se pije sveže, saj se ne stara najbolje. Stil se pojavlja tudi pod imenom Hefeweizen, predvsem v ZDA.