Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Uležanec, Pilsner

,

Lahek, srednje do močno karboniziran nemški pilsner, ki zaradi poudarjene grenkobe ponuja suh pookus z elegantno cvetlično hmeljno noto.

Način: BIAB in Allgrain
Stil: Pilsner

Specifikacije:

  • Količina: 28l
  • OG: 1.046
  • FG: 1.012
  • IBU: 25
  • ABV: 4.4%
  • SRM: 4
  • Učinkovitost drozganja 75%

Sestavine:

  • 4 kg Pilsner
  • 0.7 kg Munich ali Vienna
  • 45g Bobek
  • Saflager W-34/70
  • 6.5g/l Sladkorja za stekleničenje

Postopek:

Ves slad drozgamo na 66°C za 90min.
Na 60 min dodamo ves hmelj.

Fermentiramo 10 dni na 12 stopinj C, nato 3 dni na 18 stopinj C. Pretočimo v sekundarni fermentator in pustimo ležati vsaj 2 tedna pod 10 stopinj C, najbolje okrog 2 stopinj C. Pivo bo bistveno boljše če lahko podaljšamo zorjenje v sekundarnem fermentorju na 4 do 8 tednov. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici 3 tedne.

10 komentarjev

Komentiraj

Your email address will not be published.